In urma cu o saptamana, mai precis pe data de 14 martie a.c., cotidianul „Replica” aducea, pentru prima data in atentia opiniei publice, o situatie cel putin ciudata, amuzanta chiar, a carei arie de desfasurare (daca se poate spune asa) era localizata in spatele hotelului Iaki, care ii apartine nimanui altcuiva decat lui Gheorghe Hagi.

Ei bine, in spatele hotelului mentionat, un domn, pe nume Marian Alexe, a obtinut autorizatia de constructie a unui chiosc. Dupa negocieri si chiar un act notarial, Marian Alexe a consimtit sa isi mute constructia putin mai incolo, pentru a nu obtura vizibilitatea clientilor hotelului Iaki, de la geamurile camerelor.

Numai ca Marian Alexe a obtinut de la Primaria Constanta un alt teren, dar… autorizatia de constructie - dintr-o greseala sau cine mai stie? - a obtinut-o tot pe vechiul teren. Asa ca omul, fara sa mai tina cont de intelegerea anterioara cu Gheorghe Hagi (prin rudele acestuia de fapt) a reinceput constructia pe vechiul loc.

Lucrurile nu aveau cum sa ramana asa, in acest caz fiind solicitata si Prefectura Constanta sa intervina, iar Inspectoratul de Constructii si-a facut si el datoria, astfel incat rezultatul a fost nici mai mult, nici mai putin decat anularea autorizatiei de constructie.

Cu alte cuvinte, Hagi poate sa stea linistit: nimic si nimeni, cel putin deocamdata, nu „ii mai ia fata” in preajma hotelului Iaki. De asemenea, tot de data recenta, persoanei care facuse demersurile necesare pentru ca in spatele Bancii Emporiki, in zona Spitalului Judetean, sa construiasca un motel cu patru etaje, i-a fost retrasa autorizatia de constructie.

De mentionat ca perimetrul in cauza reprezinta o parcare si este un teren revendicat. Vom reveni.