Tensiunea de la varful PD Mures s-a acutizat. Si aceasta, deoarece tot mai multi membri de partid reclama faptul ca in organizatie s-a instaurat dictatura, iar cei care nu sunt pe placul presedintelui interimar al filialei sunt dati la o parte.

Unul dintre cei care a ridicat aceasta problema in mod deschis a fost fostul presedinte al PD Iernut, Maer Vicu, el sesizand inclusiv forul de etica al partidului asupra incalcarilor de statut dirijate de conducerea organizatiei judetene, sub comanda primarului din Targu-Mures, Dorin Florea.

De asemenea, nemultumiti exista si in restul organizatiilor locale, inclusiv in cele de tineret, unde se sustine ca la alegeri au iesit castigatori "cei care trebuie", deoarece drept de vot ar fi primit doar apropiatii actualei conduceri a filialei.

Un caz interesant in acest sens a fost reclamat la Organizatia de tineret a PD Targu-Mures, unde a fost ales un membru care nici macar nu si-a depus candidatura. Incidentul a fost respins, insa, de conducerea filialei de seniori si a fost luat in ras de presedintele organizatiei judetene, Dorin Florea.

"Poate s-au organizat atat de repede alegerile ca nici nu si-a dat seama ca si-a depus candidatura", a spus liderul democrat. El a recunoscut, insa, ca in filiala pe care o conduce nu este democratie.

Actuala conducere a filialei, formata in mare parte din fosti liberali si apropiati ai primarului din Targu-Mures, printre care si fostul membru PRM Claudiu Maior, este criticata si de fostul presedinte al organizatiei judetene, Dinu Socotar. Acesta ar fi trebuit sa tina ieri o conferinta de presa, insa a anulat-o pe ultima suta de metri.

"Daca nu ar fi fost amanate alegerile, ar fi trebuit sa tin conferinta imediat pentru a atrage atentia asupra anumitor lucruri grave care se intampla in partid, dar asa aman si eu pentru zilele urmatoare", a declarat Socotar.

El a adaugat ca alegerile care fusesera planificate in PD Mures pentru data de 2 aprilie au fost amanate deoarece inca nu au fost efectuate alegerile in restul organizatiilor din judet.

Alte surse din filiala sustin ca amanarea scrutinului este un semn ca Dorin Florea si-ar fi pierdut sustinerea initiala.

Aceleasi surse au mai mentionat ca mai multi vicepresedinti ai PD de la nivel central ar fi nemultumiti de atitudinea primarului din Targu-Mures si au pus problema trecerii acestuia in plan secund, inscrierea acestuia in partid, la finele anului trecut, fiind considerata drept o "gafa" de unii dintre ei.

Nu in ultimul rand, vicepresedintele partidului la nivel central, Vasile Blaga, care este ministru al Administratiei si Internelor, se pare ca da si el inapoi, desi Florea l-a prezentat pe demnitar ca pe cel care i-a dat viza de intrare in partid in urma unei verificari la sange.

"Blaga i-a transmis sa nu se mai foloseasca de numele sau pentru ca nu i-a dat un cec in alb", a afirmat unul dintre membrii filialei muresene.

Totodata, in ultimele saptamani ar fi fost reluate verificarile in privinta liderului interimar al PD Mures si a activitatii sale politice, cu atat mai mult cu cat partenerii de alianta ai democratilor, liberalii, sunt nemultumiti de faptul ca primarul are o atitudine aroganta fata de ei.