Dupa incidentele sangeroase petrecute sambata in tribune, in timpul partidei Farul Constanta - Dinamo Bucuresti, Comisia de Disciplina a decis suspendarea pentru doua etape a terenului lui Dinamo. Astfel, Dinamo va juca fara spectatori contra lui Poli Iasi, in etapa a 19-a si impotriva Stelei, in etapa a 21-a.

De asemenea clubul din soseua Stefan Cel Mare a fost amendat cu 2 000 de euro, iar Farul Constanta cu 1 500. In plus, a primit advertisment. Conducerea clubului Dinamo a anuntat insa ca va face apel la aceasta decizie si spera sa-i fie redusa suspendarea la o singura etapa.

In cazul in care sanctiunea se va mentine, derby-ul Dinamo - Steaua va fi primul din istorie care se va disputa fara spectatori.

Iuliu Muresan considera ca aceasta sanctiune pronuntata de Comisia de Disciplina este corecta si spera sa nu fie redusa la o singura etapa dupa apel& "Dupa parerea mea, trebuia luata aceasta masura.

Sper sa nu fie redusa la o singura etapa asa cum se obisnuieste. Stiu ca este in detrimentul fotbalului sa joci fara spectatori, dar suporteri trebuie educati sa suportere consecintele faptelor lor.

In schimb, nu mi se pare normal ca un club sa fie sanctionat pentru actiunile galeriei", a mai adaugat presedintele lui CFR Ecomax Cluj.

Incidentele de la Constanta au avut loc cum nu se poate mai rau, tocmai in momentul cand Europa este cu ochii pe "Meciul Mileniului" sau "Marele Meci", cum a fost denumita partida dintre Rapid si Steaua din sferturile Cupei UEFA.

La sfarsitul acestei saptamani, in judetul Cluj se va disputa "Marele Meci al Celor Mici", intre Unirea Dej, echipa a doua a divizionarei A, CFR Cluj si Universitatea Cluj. Aceasta partida are o conotatie aparte, tinand cont de rivalitatea dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj.

De asemenea, este de asteptat ca si la acest meci CFR-ul sa trimita jucatori la Unirea Dej, asa cum a facut-o in partida din Cupa Romaniei (incheiata cu victoria dejenilor, scor 3-0) si la cea din tur (0-0).

Iuliu Muresan nu crede ca incidentele de la Constanta s-ar putea repeta si la Dej& "Nu cred ca s-ar putea repeta incidentele, deoarece ardelenii sunt mai destepti, sau mai bine zis nu sunt atat de vulcanici ca si cei din sud".

Meciul FC Arges - CFR Cluj din etapa a 19-a se va disputa fara spectatori, ca urmare a hotararii Comisiei de Disciplina a FRF, care a semnalat deficiente organizatorice deosebit de grave la partida cu Rapid, scor 1-1, din etapa precedenta. In plus, clubul din Trivale a fost amendat cu suma de 900 de euro.

Pe Stadionul Municipal din Mioveni au fost prezenti mai mint de 5.000 de spectatori, adica peste capacitatea arenei, multi suporteri ramasi pe dinafara fortand intrarea in stadion si avand altercatii cu fortele de ordine.

De partea cealalta, Lucian Danciu, presedintele Universitatii Cluj spera ca ceea ce s-a intamplat la Constanta sa nu se repete la Dej& "Doamne fereste de asa ceva! Sper ca suporterii nostri sa nu fie provocati si sa nu fie presiuni de alta natura." Suporterii Universitatii Cluj sunt recidivisti la capitolul violenta: anul trecut, o parte dintre ei i-au lovit pe cativa fotbalisti ai rivalei CFR. Recent, patru dintre membrii galeriei au primit amenda pentru tulburarea linistii publice, iar dosarul respectivelor evenimente a ajuns la Judecatorie, care urmeaza sa decida daca se va deschide proces penal.

La Dej sunt asteptati un numar mare de suporteri, atat ai CFR-ului cat si ai Universitatii, care vor face deplasare, fie cu trenul fie cu masinile personale.