Cu circa doua saptamani inainte de alegerile interne din cadrul PNL Timis, echipa asa-zisa a "dizidentilor" si-a gasit liderii care sa fie impinsi in fata pentru posturile de conducere din filiala.

Surprinzator, "seniorii" Ion Paun Otiman, Viorel Coifan, Mihai Olariu nu tintesc nici unul din cele 12 posturi ale Biroului Permanent al organizatiei judetene si au lasat locurile libere pentru membrii mai tineri, cu experienta politica mai mare sau mai mica.

In plus, echipa s-a axat mult pe "vocile" din judet, destul de ignorate de conducerile de pana acum. Astfel, candidatul pentru functia de presedinte al filialei, la alegerile din 9 aprilie, este Petre Ehegartner.

Om de afaceri si membru al partidului de aproape un deceniu, acesta a detinut postul de presedinte al liberalilor din municipiul Timisoara in anii 2001-2002, dar a fost destituit de fostul lider al filialei, actualul prefect Ovidiu Draga-nescu, pentru ca nu s-ar fi implicat destul in viata organizatiei municipale.

De fapt, gestul lui Draganescu a fost privit ca o razbunare pentru ca Ehegartner l-a sustinut mereu pe fostul senator Ion Paun Otiman, in detrimentul sefului Prefecturii.

In ceea priveste numele candidatilor pentru cele patru posturi de vicepresedinti au fost nominalizati doar doi: Dan Bara, fost secretar executiv al PNL Timis, si Ionel Patrichi, membru in actuala echipa de conducere, interimara, din filiala. Celelalte doua posturi vor reveni unui reprezentant al oraselor Lugoj, respectiv Sannicolau Mar

Totodata, functia de secretar executiv a fost data pe mana lui Longin Popescu.

Din Biroul Permanent al organizatiei vor mai face parte, daca echipa va fi castigatoare in 9 aprilie, Dorin Popovici, Claudiu Taga (proaspat intrat), Maria Tepariu (organizatia din comuna Sacalaz), Titus Dobanda (din Faget) si doi supleanti Ð Dorin Birdean, primar in comuna Checea, si Radu Rotaru, presedintele organizatiei Deta a PNL.

"Noi vom fi consilierii acestor colegi si ii vom trage de urechi, daca va fi cazul", a tinut sa mentioneze "seniorul" academician Ion Paun Otiman.

Trebuie mentionat ca Dan Bara a pus la dispozitia liberalilor un numar de telefon gratuit, de tip telverde, pentru toti liberalii care doresc sa sustina echipa amintita. "Si daca vom pierde, ceea ce e foarte greu de presupus, numarul de telefon 0800.080.101 va ramane la dispozitia partidului", a adaugat Bara.

"Vrem sa facem tranzitia de la o formula anchilozata, cum este de cativa ani aceasta filiala, la una dinamica", a formulat Otiman unul din punctele pe care se bazeaza aceasta echipa.

Liderul grupului, Petre Ehegartner, a mentionat, printre altele, ca doreste ca sedintele Biroului Permanent al filialei sa fie deschise si sa aiba loc si in judet, nu doar la Timisoara.