Profesorul lui Bogdan Olteanu admite ca nu a fost suficient de documentat atunci cand a afirmat pentru "Buna ziua, Ardeal" ca presedintele Camerei Deputatilor este in continuare inscris la cursurile de doctorat.

Cu toate acestea, curriculum vitae-ul presedintelui Camerei Deputatilor includea si ieri, la capitolul "studii si specializari", doctoratul in Filosofie la Universitatea Babes – Bolyai Cluj Napoca, curs pe care Olteanu l-a suspendat de ani buni.

Profesorul admite ca nu a fost suficient de documentat atunci cand a afirmat pentru "Buna ziua, Ardeal" ca Olteanu este in continuare inscris la cursurile de doctorat. "Nu am fost suficient de documentat.

Se va inscrie din nou in toamna la cursuri si va relua totul de la zero", a declarat Catineanu, care recunoaste, implicit, statutul de student exmatriculat al lui Olteanu. "A fost neatentia mea si a lui, dansul cu politica, eu cu altele, si a depasit termenul", a mai spus Catineanu.

Cu toate acestea, curriculum vitae-ul presedintelui Camerei Deputatilor includea si ieri, la capitolul "studii si specializari", doctoratul in Filosofie la Universitatea Babes – Bolyai Cluj Napoca, curs pe care Olteanu l-a suspendat de ani buni.

De remarcat ca CV-ul putea fi modificat daca exista buna-credinta din partea lui Olteanu, pentru ca documentul a fost mutat in varianta sa bruta de pe site-ul Parlamentului, unde Olteanu avea functia de ministru delegat pentru relatia cu institutia, pe cel al Camerei Deputatilor. Olteanu nu mai este doctorand de un an si jumatate.

Olteanu s-a inscris in 1 noiembrie 1998 la cursurile doctorale de patru ani ale Facultatii de Istorie si Filosofie de la Universitatea Babes – Bolyai Cluj, la specializarea de filosofie politica.

Lucrarea de doctorat a lui Olteanu a fost coordonata de profesorul Tudor Catineanu, acum angajat al Universitatii din Bucuresti la Facultatea de Jurnalism.

Perioada de sase ani, care reprezinta cei patru ani de cursuri si un maximum de doi ani de suspendare, a expirat pentru Olteanu in 1 noiembrie 2004, cand actualul presedinte al Camerei Deputatilor a fost si exmatriculat de la cursurile UBB.

In aceste conditii, Olteanu va trebui sa reia cursurile incepand cu primul an de doctorat. In schimb, dupa ce cotidianul nostru a aratat saptamana trecuta situatia scolara a lui Olteanu, proaspatul presedinte al Camerei Deputatilor a negat permanent faptul ca a fost exmatriculat de la cursurile UBB.

"Sper sa nu patesc o asemenea rusine", a declarat Olteanu presei imediat dupa ce "Buna ziua, Ardeal" a dezvaluit ca noul sef al Camerei Deputatilor a abandonat scoala.

In cadrul aceleiasi declaratii de presa, Olteanu a negat ca a fost exmatriculat din cauza absentelor. "Este o procedura de a suspenda lucrarea. Mi-am dat examenele si referatele si acum ar trebui sa lucrez la lucrarea de doctorat, dar va dati seama ca nu am nici o sansa", le-a spus ziaristilor Bogdan Olteanu.