"Eu am subliniat de fiecare data ca am incredere in magistratii clujeni dar din respect fata de ei am vrut ca procesul sa fie stramutat, avand in vedere declaratia domnului presedinte Nicoara (Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj – n.red.) care a spus ca a vazut dosarul si ca verdictul va veni

in zece zile", a declarat Paszkany. Intr-adevar, la conferinta de presa cand au fost anuntate planurile firmei castigatoare, Iulius Mall Iasi, presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca verdictul instantei va fi favorabil Iulius Mall, atunci cand a fost intrebat ce se va intampla daca CJ Cluj va pierde procesul cu SE Euromentor.

"Am revazut dosarul si nu se poate sa pierdem. In zece zile vom avea verdictul instantei", a declarat Nicoara la conferinta de presa. Din cauza contestatiei inaintate de SE Euromentor prin administratorul Cristina Farcas, decizia instantei s-a lasat asteptata mai mult deat termenul inaintat de Nicoara.

Presedintele CJ Cluj nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta decizia instantei. "O asa declaratie sa influeteze instanta e cam mult" a declarat, in schimb, vicepresedintele CJ Cluj, Kerekes Sandor.

Urmatoarea infatisare in proces va fi stabilita de magistratii mureseni abia dupa ce dosarul va fi mutat de la sectia comerciala a Tribunalului Cluj la institutia omoloaga din Mures.

Consiliul Judetean Cluj a respins la inceputul anului contestatia depusa de SouthEast Euromentor in scandalul mall-ului din Cluj Napoca.

Administratorul SouthEast Euromentor, Cristina Farcas, a depus in 23 decembrie anul trecut o contestatie la decizia comisiei de licitatie a CJ Cluj, in care arata ca „nu s-au respectat ad-literam prevederile prevazute in caietul de sarcini in privinta atribuirii punctajelor, societatea noastra fiind grav nedrepta‘ita in stabilirea castigatoarei licitatiei".

Amintim ca la concursul final privind concesionarea terenului Consiliului Judetean, cu destinatia de complex comercial, au fost acceptati in decembrie doi solicitanti, Iulius Grup si SE Euromentor.

Iulius Grup apartine omului de afaceri Iulian Dascalu, care a construit pe procedeul pe care intentioneaza sa-l implementeze la Cluj complexe comerciale in Iasi si Timisoara.

Suprafata totala a complexului comercial depaseste 26.000 de metri patrati si va crea, potrivit estimarilor Iulius Grup, un numar de aproximativ 1500 de locuri de munca.