S-a rezolvat si problema privind dreptul de semnatura prin Consiliul Judetean Constanta, in conditiile in care componenta si hotararile acestuia au fost gasite ca fiind invalide de instanta ieseana. Nu va fi numita nici o conducere interimara, nu va ramane nici Nicusor Constantinescu pe fotoliul de presedinte pana la convocarea sedintei de constituire a noului CJC.

Se pare ca potrivit legislatiei, singura care mai poate lua decizii privind judetul Constanta este secretarul general Mariana Belu. Iar aceasta a subliniat ca va semna actele „numai daca va sosi imputernicirea de la Ministerul Administratiei si Internelor".

Mariana Belu a ocupat functia de secretar general al Consiliului Judetean Constanta si in perioada cand Stelian Dutu detinea presedintia institutiei, iar venirea lui Nicusor Constantinescu in fruntea CJC nu a indepartat-o. Motivul, dupa cum a declarat Mariana Belu, pentru „Replica" de Constanta, este ca, in calitate de functionar public, trebuie sa-si mentina impartialitatea politica.

„Eu cred ca oamenii politici trebuie sa inteleaga ca un secretar este apolitic. Este un functionar public, caruia i se asigura stabilitatea in functie atat timp cat este respectata legalitatea. In fond, aceasta este treaba secretarului, partea de legalitate, iar influentele politice nu au nici o legatura cu activitatea lui", a subliniat Mariana Belu.

Cat despre faptul ca Prefectura Constanta a inaintat, in cursul zilei de ieri, 4 aprilie a.c., Ministerului Administratiei si Internelor o adresa prin care solicita imputernicirea speciala pentru secretarul general al Judetului Constanta, „in vederea rezolvarii problemelor curente ale judetului", Mariana Belu a tinut sa precizeze ca va semna documentele doar dupa ce aceasta

imputernicire va sosi de la minister. Cat despre decizia ca Mariana Belu sa fie cea responsabilizata cu aceasta problema, potrivit reprezentantilor Prefecturii Constanta, au fost urmate prevederile legii administratiei locale.

Mai mult, prefectul Danut Culetu a aratat ca in acest sens a fost trimisa o instiintare si secretarul general Mariana Belu, prin care „i s-a adus la cunostinta ca hotararile de constituire ale CJC sunt anulate, urmand sa actioneze in consecinta, conform prevederilor legale". Adica, sa ia fraiele judetului in propriile maini.