Chitaristul trupei clujene Desperado se apuca de stomatologie si se lasa de trupa. Timpul alocat stomatologiei nu ii lasa timp pentru cantari. "Stau o saptamana la Zalau si o saptamana la Bucuresti, unde lucrez la o clinica. Nu mai am timp", a explicat chitaristul Calin Pop.

Chitaristul Calin Pop, logodnicul clujencei de la fosta trupa "Blondy", Cristina Rus, si-a deschis deja un cabinet de stomatologie in Zalau, orasul natal. Ultima cantare a trupei in aceasta formula a fost organizata la sfarsitul saptamanii trecute tot la Zalau, la clubul Lions.

De acum, Calin Pop se dedica exclusiv stomatologiei si prietenei sale. "Acum se imparte intre Bucuresti, acolo e Cristinna, si Zalau. Noi il intelegem, a muncit mult in facultate, are o meserie banoasa", a declarat producatorul si solistul formatiei clujene, Sandi Deac.

Ca o consecinta a retragerii lui Calin din trupa, la chitara va trece Sandi, vocal si clape. "Nu am facut chitara demult, sper sa ma descurc", a declarat Deac, care a anuntat ca in trupa va veni un nou clapar, satmareanul Zozo.

"Noi n-am vrut sa-l inlocuim pe Calin, ne pare foarte rau, dar asta e", a conchis Sandi Deac.

Calin Pop lucreaza intr-un cabinet deschis in casa cantaretului de muzica populara Dinu Iancu Salajeanu si pentru care momentan nu plateste o chirie. "Suntem prieteni", a explicat Calin, care a investit 20.000 de euro numai in aparatura medicala.

Acum, de cand s-a retras din trupa clujeana, Calin se ocupa de "turism stomatologic". "Vin italienii, stau o saptamana – zece zile, si in acest timp le fac toate lucrarile la dantura. Aici tratamentul e mult mai ieftin", explica fostul chitarist al trupei.

Logodnica lui Calin Pop, solista clujeana Cristina Rus, nu stia ieri de decizia logodnicului sau. "Eu il sustin oricum. Conteaza ce fel de om este", a declarat Cristinna, dupa ce a aflat de decizia lui Calin de a renunta la Desperado.

Cristinna s-a abtinut de la comentarii suplimentare, chiar daca a admis ca la concertul de sambata a fost prezenta si ea la Zalau. Urmatorul album al trupei, care se estimeaza ca va aparea in toamna, va fi inregistrat deja fara Calin Pop.

Trupa clujeana Desperado este singura care a adoptat stilul country in albumele lansate. A fost fondata in 1998 de satmarenii Lucian Pop (bass) si Sergiu Berindei (tobe), din grupul Jesters, de Calin Pop (chitara si voce), de Sandy Deac si de Ovidiu Buhatel.

Numele "Desperado" il datoreaza grupului Eagles, care a lansat o piesa cu aceasta denumire, in care este descrisa o gasca de oameni fara capatai.