Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a cerut Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa ii faca public dosarul sau. El cere ca acesta sa fie publicat in procedura de urgenta.

Nicoara sustine ca publicarea dosarelor de securitate ale presedintilor de consilii judetene este absolut necesara si ca ar fi de dorit ca demnitarii din administratia publica locala, inclusiv primarii si consilierii, sa se afle pe lista de prioritati a CNSAS.

Marius Nicoara este deopotriva presedintele Consiliului Judetean si al filialei din judet a PNL. El este, totodata, si un prosper om de afaceri.

De profesie inginer, Nicoara si-a inceput cariera ca instructor auto. Ulterior, el a intrat in afaceri cu masini si a devenit unul dintre actionarii holdingului "Compexit". De asemenea, actualul presedinte al Consiliului Judetean este unul dintre fondatorii Bancii "Transilvania". In plan politic, el a devenit presedinte al PNL Cluj in anul 2001.

Nicoara l-a infrant in competitia interna pe fostul presedinte al filialei, ex-ministrul Transporturilor, Anton Ionescu, pe atunci deputat.