Acuzat ca a adus Alianta "D.A." din judetul Mures in pragul falimentului din cauza atitudinii sale, liderul interimar al PD Mures, Dorin Florea, a lansat, ieri, o invitatie la dialog conducerii filialei PNL. Aceasta, dupa ce el a blocat mai multe luni reunirea atat a conducerii Aliantei "D.A.", cat si cea a coalitiei la nivelul judetului.

Intr-o scrisoare trimisa liberalilor, Florea ii invita pe partenerii sai din Alianta "D.A." la o intalnire, afirmand ca acest lucru nu s-a mai intamplat de aproape un an si ca este absolut necesara clarificarea anumitor aspecte.

Edilul propune ca intalnirea conducerii Aliantei "D.A." Mures sa aiba loc vineri, la ora 14.00, la sediul filialei PD, si semneaza invitatia in calitate de presedinte al organizatiei judetene a democratilor, desi are statut de lider interimar.

Liberalii a anuntat ca asteapta, insa, un raspuns la memoriul adresat Consiliului National de Coordonare (CNC) al Aliantei "D.A." la sfarsitul saptamanii trecute, prin care cereau sanctionarea celor ce conduc in prezent filiala democratilor, pe care ii acuza de incalcarea protocolului.

"Noi dorim sa avem un acord care sa lamureasca problema din partea CNC al PNL-PD si abia apoi putem avea un eventual dialog. Oricum, pana acum ei nu au raspuns la nici una din invitatiile noastre", a declarat presedintele filialei liberalilor, deputatul Eugen Nicolaescu.

Potrivit sursei citate, invitatia lansata de Florea, dupa ce liberalii au cerut sanctionarea acestuia pentru ca racoleaza membri PNL si aduce acuzatii grave si nejustificate liderilor partidului condus de Calin Popescu-Tariceanu, nu este decat un exercitiu de imagine. "Florea nu a demonstrat pana acum decat ca este un demagog desavarsit", a adaugat Nicolaescu.

Soarta Aliantei din Mures se decide sambata

La sfarsitul saptamanii trecute, liberalii au acuzat PD Mures de racolari peste litera protocolului de Alianta si au adoptat in Biroul permanent Judetean al filialei PNL o hotarare prin care cer Consiliului National de Coordonare al Aliantei sanctionarea lui Dorin Florea si a echipei cu care acesta conduce organizatia democratilor.

"PD Mures duce o lupta surda, dar in acelasi timp agresiva, de racolare a membrilor PNL. Am constatat ca la nivelul conducerii filialei democratilor se iau decizii fara sa se respecte protocolul de Alianta.

PD, la nivelul judetului Mures, incurajeaza migratia politica, traseismul politic, asa cum de altfel, il caracterizam si pe Dorin Florea: traseist politic, un incapabil de a lucra in echipa, un racolator de membri PNL, un om care, din pacate, a dus Alianta PNL-PD catre una PNL-PSD, pe care noi o refuzam", a afirmat atunci Nicolaescu.

Liderul liberal a avertizat ca sambata, daca CNC nu va dispune sanctionarea lui Florea si a echipei coordonate de acesta, PNL ar putea hotari ruperea aliantei cu PD la nivelul judetului.

Nicolaescu a acuzat, totodata, conducerea democratilor mureseni ca ar santaja o serie de persoane sa se inscrie in partid, dand in acest sens exemplu cazurile mai multor liberali care, dupa ce au parasit partidul, s-au inscris in PD, primind imediat functii in filiala.