Aceasta este necunoscuta zilei. Dupa doua saptamani in care jurnalele de stiri si ziarele si-au deschis editiile cu nouta‘i despre ‘‘Meciul Mileniului’‘, cum l-au numit unii sau ‘‘Marele Meci’‘, pentru altii, astazi se va decide semfinalista UEFA, dintre Steaua si Rapid.

Dupa cum toata lumea stie, in Giulesti, meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1 si, teoretic, Steaua porneste cu prima sansa in retur, care se va disputa pe Stadionul National din Complexul Sportiv ‘‘Lia Manoliu’‘, astazi incepand cu ora 20.30.

La Rapid doar armeanul Artiom Karamyan este indisponibil, dupa o accidentare mai veche. Emil Dica, cel care in partida cu Poli Timisoara nu a jucat din cauza unei recidive a entorsei suferite in partida cu Hamburg este apt de joc pentru partida cu Steaua. Si Valentin Badoi este apt de joc. Nici el nu a fost pe teren la partida cu Poli Timisoara din etapa trecuta.

Danut Perja va evolua astazi doar daca i se va confectiona in timp util o masca protectoare. El a fosr operat luni, de fractura de piramida nazala, dupa ce a fost lovit cu cotul de Gluscevic (Poli Timisoara).

Rapid nu are nici un jucator suspendat, dar nu ma putin de noua fotbalisti risca suspendarea: Danut Coman, Marius Constantin, Ionut Rada, Emil Dica, Vasilache, Nae Constantin, Burdujan, Daniel Niculae si Mugurel Buga

Cosmin Olaroiu nu poate conta pe Victoras Iacob, indisponibil intreg sezonul, deoarece acesta are fractura la umarul stang. In tabara Stelei, jucatorii pasibili de suspendare sunt Ogararu, Banel Nicolita, Paraschiv si Cristea.

Medina acorda usor cartonase

Meciul va fi arbitrat de o brigada spaniola avandu-l la centru pe Luis Medina Cantalejo. Acesta a fost protagonistul derby-ului Barcelona - Real Madrid, de sambata, cand a acordat eronat lovitura de la 11 metri pentru catalani, la inteventia lui Roberto Carlos la Ronaldinho.

Medina este recunoscut pentru usurinta cu care acorda cartonasele galbene si rosii si pentru faptul ca tine cu orice pret sa iasa in evidenta. Centralul va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Victoriano Giraldez Carrasco si Pedro Medina Hernandez, iar rezerva va fi Alfonso Perez Burrull.

Masuri de securitate fara precedent

Peste trei mii de jandarmi si politisti vor asigura securitatea partidei Steaua-Rapid, suporterii fiind supravegheati inclusiv cu doua elicoptere care vor survola zona. De asemenea, suporterii celor doua galerii nu se vor intersecta in ziua meciului.

Reprezentantii fortelor de ordine s-au reunit, ieri, la sediul Primariei sectorului 2 al Capitalei, unde au fost stablite masuri speciale de siguranta.

Seful Politiei sectorului 2, comisarul Gheorghe Dumitru, a precizat ca peste 300 de politisti si 48 de luptatori SPIRT vor patrula in ziua meciului pe strazile din jurul stadionului, principala misiune a acestora fiind depistarea persoanelor aflate in stare de ebrietate si a speculantilor.

De asemenea, vanzarea si consumul de alcool in zona Stadionului National ‘‘Lia Manoliu’‘ va fi interzisa pe tot parcursul zilei de joi. Orice incalcare a interdictiei va fi sanctionata cu amenzi si inchiderea magazinului respectiv, a anuntat primarul sectorului2, Neculai Ontanu.

Luni s-au vindut ultimele bilete

Clubul Steaua a pus in vanzare 37.000 de bilete, iar alte 2.500 au fost cumparate de Rapid. Ultimele bilete s-au vandut inca de luni. Asadar, ca si in ultimele doua partide ale Stelei de pe ‘‘Lia Manoliu’‘, in Cupa UEFA (cu Heerenven si Betis Sevilla), si meciul de azi se va disputa cu casele de bilete inchise.

In direct, pe Realitatea TV

Meciul Steaua - Rapid din sferturile de finala ale Cupei UEFA va fi transmis, in premiera, de postul Realitatea TV, care a platit nu mai putin de 200.000 de euro pentru drepturile de televizare. Meciul retur dintre Middlesbrough si Basel va fi transmis in direct de TVR 2, astazi de la ora 22.00.

In tur, Basel a invins cu 2-0, astfel ca aceasta mare mari sanse sa intalneasca Steaua sau Rapid in semifinale.