Cel putin zece mari dosare de coruptie vor declansa in viitorul apropiat un adevarat cutremur in Constanta. Procurorul Florin Tarnacop, seful constantean al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat in exclusivitate pentru „Replica”: „Primele rezultate concrete vor aparea in perioada imediat urmatoare, in lunile aprilie-mai”.

Prin „mari dosare”, Tarnacop intelege acele cazuri in care sunt implicate persoane foarte importante din judet si care presupun prejudicii de sute de mii sau milioane de euro.

Aparenta stare de apatie a procurorilor anticoruptie constanteni a fost determinata de problemele inerente numirii unui nou sef, fiind nevoie de cateva luni pentru acomodare dar si pentru completarea personalului. „De fapt, noi am inceput sa lucram efectiv de la 1 ianuarie 2006. Si pana acum am tot inregistrat dosare. Dar de acum nu ne mai oprim”, ne-a mai spus Tarnacop.

In aceste conditii, persoane publice foarte cunoscute vor avea dupa Paste o surpriza de proportii, seful DNA Constanta fiind de-a dreptul uimit de nepasarea sau siguranta de care dau dovada unii mahari locali, obisnuiti cu ideea ca lor nu li se poate intampla nimic niciodata.

Iar cele zece mari dosare de coruptie care vor primi o rezolvare se adreseaza chiar acestor „rasfatati” ai sortii.