Meciul dintre Steaua si Rapid a constituit catalizatorul tuturor energiilor acumulate in ultimele zile. Primul care n-a mai putut rabda a refulat incepind de miercuri seara pe ecranele televizoarelor agatate de Antena1.

Debitarile de atunci au devenit rapid antologice, liberalii atacati replicind aproape automat, pentru ca raspunsurile la criticile prezidentiale au intrat deja in obisnuit din cauza repetitiei cu care se produc atacurile. Dar inconsecventa presedintelui a iesit la iveala dupa nici 24 de ore de la afisarea scirbei sincere in fata lui Tuca.

Vadit deranjat de insulta ieftina, de parvenit de la coada oii a lui Becali la adresa premierului, presedintele a incercat o figura care s-ar fi vrut la fel de acrobatica precum miscarea de du-te-vino a dansului pe muzica rock’n’roll.

El i-a luat apararea lui Tariceanu, claxonind, astfel, din sirena vaporului la urechile jurnalistilor care nu mai stiau daca Basescu din fata lui Tuca e acelasi cu Basescu din fata lor. Ca si cum doar el, presedintele Romaniei, ar avea voie sa-l faca de ocara pe premier in tara asta.

Mai mult, seful statului i-a facut in ciuda lui Becali, promitindu-i ca n-o sa manince impreuna seminte pe stadion. Ceea ce s-a si intimplat: imaginile de la meci au aratat ca lui Becali nu i-a ars de spart seminte in lipsa presedintelui.

Adevarul e ca, la asa meci, probabil ca multora dintre spectatori nu le-au mai priit semintele, avind gurile ocupate cu dedicatii la adresa autorilor ratarilor de pe parcursul partidei. Cu alte cuvinte, sexul nu a lipsit in seara cu pricina, fiind omniprezent, cit a putut sa incapa pe stadion.

Dupa meci, situatia s-a schimbat. Presedintele s-a dus glont la crisma, pe cind Becali si echipa au facut mai intii o baie de multime prin centrul Bucurestiului, dupa care au debarcat la aceeasi circiuma. Asa cum am putut vedea la Antena3, pina la urma s-a gasit un loc pentru Becali la masa prezidentiala.

Sau invers? Nu are importanta asta acum, poate mai tirziu, dar esential este ca, daca pe stadion presedintele s-a abtinut sa rida in hohote alaturi de Becali, la crisma, patronul Stelei a obtinut dezlegarea mult-cautata. I-am putut vedea pe amindoi intr-o stare euforica, precum muncitorii iesiti din schimb in ziua de leafa si opriti in prima bodega ivita-n cale.

E ciudat sa vezi un presedinte chefuind pin’ la ziua de bucurie ca o echipa romaneasca a ajuns in semifinalele Cupei UEFA.

Oare la ce sa ne asteptam daca Steaua va intra in finala? Daramite sa ia Cupa?! Nu-mi este clar daca seful statului a dat pe git un paharel in plin Postul Pastelui, dar cert e ca s-a urcat la volan, pilotindu-si singur masina pina la Palatul Cotroceni, bineinteles, cu tot cirdul de sepepisti dupa dinsul.

Noroc ca agentii Politiei Rutiere si puscasul marin Christopher VanGoethem dormeau dusi la acea ora, iar seful statului a ajuns cu bine acasa.