Telul directorului Constantin Roibu, omul care conduce de 15 ani destinele celui mai mare combinat chimic romanesc:

Cifra de afaceri de un miliard de dolari la OLTCHIM

Constantin Roibu, directorul general al celei mai mari societati comerciale din judetul Valcea - SC OLTCHIM SA Ramnicu Valcea, a fost prezent la sfarsitul saptamanii trecute la o emisiune moderata de jurnalista Diana Deleanu de la Televiziunea Etalon.

Managerul care conduce cu inteligenta si fermitate destinele combinatului chimic de 15 ani a punctat la modul concret faptul ca Oltchimul este o societate in continua dezvoltare si modernizare.

In maximum trei ani de zile, societatea – etalon al chimiei romanesti, care in acest an implineste 40 de ani de existenta, va avea o cifra de afaceri de aproximativ un miliard de dolari. Constantin Roibu a precizat ca in urmatorii ani, in Oltchim se vor investi inca 250 milioane de dolari, pentru retehnologizare.

In cadrul emisiunii de la TV Etalon a mai fost abordata si problema vanzarii sectiilor agro-alimentare (Avicola, Suindprod, FNC Babeni, Fabrica de Conserve – Raureni).

Directorul general al SC Oltchim SA si-a exprimat parerea ca ar fi bine ca societati autohtone, din judetul Valcea, sa le cumpere, deoarece acestea au tot interesul sa le mentina functionale si sa le si retehnologizeze.

O alta idee desprinsa din dialogul cu ziaristii Diana Deleanu si Romeo Popescu a fost aceea ca Oltchimul va produce in curand energie pura (zero poluare), cu ajutorul hidrogenului, ceea ce va reprezenta un pas important spre independenta energetica.

Constantin Roibu si-a exprimat increderea ca in trei – patru ani, combinatului chimic de la Ramnicu Valcea are toate sansele sa devina cel mai mare producator de produse chimice din Europa Centrala si de Est, iar o eventuala fuziune cu Arpechim Pitesti ar creste aceste sanse.

In timpul emisiunii au mai fost atinse si urmatoarele subiecte: Oltchim si-a achitat datoriile istorice catre stat; exista un deficit de personal, asadar – nici vorba – de eventuale concedieri; relatia buna cu SC CET Govora SA etc.

Tiberiu Pirnau