Un barbat din comuna valceana Berislavesti, Mihai Popescu a descoperit un proiectil care putea exploda oricand in groapa pe care o sapa pentru a instala o fosa septica a magazinului „Consumcoop" Berislavesti, situat in satul Scaueni.

Barbatul a telefonat imediat la politie, iar subofiterii din comuna au facut gard viu in jurul gropii pana la aparitia pirotehnistilor, pentru a impiedica localnicii sa se apropie.

„S-a format o echipa operativa compusa din lucratorii Biroului arme, explozivi si substante toxice si specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, care s-a deplasat la fata locului.

In groapa de 1,5 metri adancime, sapata la aproximativ 10 metri de drumul comunal se afla un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, care poate proveni din cel de-al doilea razboi mondial.

Proiectilul a fost ridicat de specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si transportat in poligonul Bujoreni – Valcea in vederea neutralizarii." – a precizat subcomisarul Marcel Sardaru, de la Politia Valcea.