Zidurile Cetatii Medievale din Sighisoara vor fi consolidate. Primarul Dorin Danesan spune ca a fost instiintat de catre ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely (foto), cum ca Guvernul va aloca doua miliarde de lei vechi prin programul de interventii urgente al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Conform anuntului facut de Borbely, fondurile vor fi suplimentate la vara pe baza proiectului intocmit de catre autoritatile locale si specialistii Ministerului Culturii.

Primarul Sighisoarei a precizat ca lucrarile de consolidare vor incepe in scurt timp. In ultimele 10 zile, edilii au muncit mult la autorizatii si proiecte pentru a le da cat mai repede in lucru.

"Daca nu ai un proiect, nu-ti da nimeni nici un ban si nu oricine este autorizat sa faca astfel de proiecte", a subliniat Danesan, care asteapta acum oferta pentru studiul de fezabilitate de la specialistii contactati.

Edilul sef a precizat ca, in functie de solutiile pe care le vor da arhitectii in domeniu se va putea inainta si atat Ministerului Lucrarilor Publice cat si Minsterului Culturii o suma exacta necesara pentru reabilitarea mai multor portiuni din zidul cetatii.

Cetatea din Sighisoara face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1999. Edilii au semnalat pericolul la care sunt supuse zidurile datorita alunecarilor de teren inca din 1998, cand s-a prabusit o portiune de zid, in zona cimitirului evanghelic.

Se pare insa, ca a fost nevoie sa mai cada cativa metri pentru ca cei "de sus" sa ia in serios semnalele de alarma.