Sibianul Lucian Todea se afla in spatele unei din cele mai reusite afaceri de IT din Romania, domeniul de internet soft32.com. Firma condusa de tanarul Lucian Todea, ITNT, a avut in 2005 o cifra de afaceri de circa 900.000 de dolari.

Soft32.com, detinut de ITNT, este al doilea site ca numar vizitatori din Romania, conform clasamentului Trafic.ro si in primele locuri din lume. Afacerea demarata de sibianul Lucian Todea are ecouri in toata lumea, site-ul sau fiind vizitat de circa 130.000 de utilizatori pe zi.

ITNT, afacerea nascuta in 2003, de tanarul Lucian Todea se bazeaza exclusiv pe publicitatea online, un domeniu inca neexploatat in Romania.

Soft32.com este un site unde sunt promovate produsele Windows, Mac sau Linux. in total, circa 60.000 de produse au promovare pe site-ul deschis de firma sibiana ITNT in 2003. „Totul a pornit in anii de studentie. Atunci am deschis site-ul softrom.ro, prin care promovam softuri si produse it, din Romania.

Ulterior, am decis sa ating alte zone din internet si am transformat site-ul in unul de limba engleza. Am schimbat si denumirea, din softrom.ro in fot32.com. De atunci traficul a urcat constant", declara Lucian Todea. ITNT a avut o evolutie surpinzatoare.

De la o cifra de afaceri de pana in 100 de milioane de lei vechi, inregistrata in 2003, firma tinde acum sa depaseasca pragul de 1 milion de dolari. Ofertele din strainatate pentru afacerea demarata de tanarul Lucian Todea nu au lipsit. „Am primit oferte de peste hotare. Chiar atunci, cand am infiintat sofrom.ro.

Le-am refuzat si ma bucur ca am facut acest lucru", a mai spus Lucian Todea.

Soft32.com este unul din site-urile detinute de firma ITNT, al carui manager general este sibianul Lucian Todea. Firma mai are domeniul scriptswave.com, unde sunt afisate diferite resurse pentru programatori. De asemenea, tot ITNT detine domeniul buy32.com, pentru care Lucian Todea vede un viitor bun.

Afacerea domeniilor de Internet este prolifica pentru ITNT, care lucreaza aproape exclusiv prin agentii. Secretul care aduce bani este traficul de utilizatori foarte mare, care ii determina pe producatorii de software sa aloce bani pentru promovarea produselor proprii pe site-urile ITNT. „In general avem clienti de peste hotare.

Am incercat sa ajutam si producatorii romani, dar la noi, bugetul alocat pentru publicitatea online este redus. Mai multi au venit la mine sa imi propuna sa le promovez produsele pe site pentru ca eu sunt roman si pentru ca ei sunt de la firme romanesti. Am mai facut si acest lucru, de cateva ori, prin discount-uri.

In gerenal insa, producatorii de soft de peste hotare sunt parteneri constanti", arata managerul general al ITNT, Lucian Todea. ITNT pregateste acum noi suprize prin care promite sa sparga recordurile de vizite pe siteurile detinute, inclusiv prin deschiderea unui magazin online de componente IT. „produsele afisate pe site vor fi mai ieftine ca cele din magazine", spune Lucian Todea. De asemenea, ITNT a completat site-ul soft32.com cu o sectiune speciala de stiri. Soft32.com, al doilea site din Romania, ca utilizatori, se afla in competitie directa cu Softpedia, o alta afacere de succes, demarata de doi tineri din Bacau.

Lucian Todea sustine ca domeniul soft32.com este foarte bine cotat la nivel international. Todea sustine ca soft32.com s-ar afla pe primele cinci locuri in topul celor mai vizitate site-uri de software din lume. Soft32.com se bate pentru suprematie mondiala cu nume celebre, precum download.com.