Forte impresionante de politisti comunitari au descins ieri la fosta rampa de gunoi de pe centura de est a Ploiestiului, pentru a-i prinde in flagrant pe hotii de fier vechi. Nu au gasit decit niste amariti, care adunau din maldarele de gunoi depozitate ilegal, materiale plastice si lemne de pe domeniul neingradit al Administratiei Domeniului Public si Privat.

Descrisi ca pe niste infractori periculosi, organizati in adevarate bande care terorizeaza paznicii ADPP, saracii din cartierele marginase ale Ploiestiului s-au speriat de mascatii care i-au pus la pamint dintr-un nemaipomenit exces de zel. Pesemne vazusera la televizor cum se procedeaza la NYPD. "Nu scrie nicaieri ca aicea nu avem voie. Adunam si noi plastice si lemne sa ne incalzim.

Daca pica si un fier vechi, mai facem si noi un ban. Cum sa traim? Sa dam in cap la oameni?" s-a revoltat unul dintre amariti, in timp ce-i dicta datele personale unui politist comunitar. De partea cealalta, Emil Draganescu, seful Serviciului Ordine Publica al Politiei Comunitare Ploiesti, este convins ca in urma acestei actiuni ii va prinde pe sefii retelei hotilor de fier vechi.

"In spatele acestor oameni se ascund persoane care ii doteaza cu cai si carute ca sa fure fier vechi si care sint in relatii de afaceri ilegale cu patronii centrelor de colectare din zona.

Nu stiu daca ii vom amenda pe cei surprinsi azi in zona, pentru ca sint saraci si oricum nu au bani sa plateasca sanctiunile, care pot ajunge pina la 10 milioane de lei vechi", a declarat coordonatorul acestei actiuni, Emil Draganescu. Oricum, scopul acestei razii a fost atins.

Politistii comunitari au putut fi vazuti in actiune la jurnalele posturilor de televiziune locale, care au fost convocate in mare secret, de parca s-ar fi organizat prinderea celor mai periculosi infractori internationali. Bineinteles, altii decit comerciantii de covrigi, pe care i-au amendat "comunitarii" cu cite un milion de lei luna trecuta pentru lipsa autorizatiilor de la Primarie.