Sambata, Sala Sporturilor ‘‘Horia Demian’‘ a fost gazda unui spectacol de exceptie, All Star Game-ul baschetbalistilor din campionatul Romaniei. Peste 3.500 de spectatori au asistat la acest eveniment organizat de Directia Judeteana pentru Sport, FRB, Primaria Cluj-Napoca si clubul BU Poli Mobitelco Cluj.

In deschidere a avut loc, in premiera, un meci la persoanelor cu dizabilitati motorii. Concursul aruncarilor de trei puncte a fost castigat de Zeliko Bojovici, iar cel de slum-dunk de favoritul publicului LeVar Seals. Selectionata Romanilor a invins-o pe cea a Strainilor cu 105-103, intr-un final de meci electrizant, care a ridicat sala in picioare.

Inca de la ora 15.00, clujenii au luat cu asalt Sala Sporturilor ‘‘Horia Demian’‘, pentru a fi martorii unui adevarat eveniment monden al Clujului.

In deschiderea All Star Game-ului a avut loc un meci demonstrativ al persoanelor cu dizabilitati motorii, disputat intre formatia clujeana Lamont si o selectionata a Vestului, compusa din sportivi din Timisoara, Arad si Lugoj. Meciul s-a incheiat cu victoria clujenilor de la Lamont, scor 7-5 (7-0).

Acest meci a reprezentat o premiera pentru Cluj. Sala Sporturilor a avut nevoie de amenajari speciale pentru ca sportivii sa poata ajunge la vestiare. Costul acestor lucrari s-a ridicat la apoximativ 2.500 de euro.

Concursul aruncarilor de trei puncte ‘‘Nike’‘ a fost castigat de sarbul Zeliko Bojovic de la Gaz Metan Medias (15 puncte, in finala si 14 in calificari), care l-a invins in finala pe Sasa Ocokolic (CSU Asesoft Ploiesti - 12 puncte in finala si 13 in calificari).

La concurs au mai participat Mihai Silvasan (BU Poli Mobitelco Cluj - 11), Catalin Burlacu (CSU Asesoft Ploiesti - 8), Bernard Haslett (BCMUS Pitesti - 10) si Sandor Vizi (castigator al concursurilor de street-ball din Romania si Ungaria - 12 puncte).

Membrii selectionatei romanilor si a strainilor din divizia A au fost protagonistii evenimentului.

In urma voturilor exprimate pe site-ul FRB, primul cinci a aratat astfel: Tudor Dumitrescu (BU Poli Mobitelco Cluj), Catalin Burlacu (CSU Asesoft Ploiesti - 24 de puncte), Flavius Lapuste (BU Poli Mobitelco Cluj - 10), Bruno Roschnafsky (BU Poli Mobitelco Cluj - 2) si Paul Chetreanu (BU Poli Mobitelco Cluj - 7) pentru selectionata Romanilor, antrenata de Mircea Vulc (CSU Atlassib Sibiu) si Dan Berceanu (Dinamo Bucuresti).

Titularii selectionatei jucatorilor straini, pregatita de Mladen Jojic (CSU Asesoft Ploiesti) si Miodrag Perisic (BU Poli Mobitelco Cluj) a aratat astfel: LeVar Seals (BU Poli Mobitelco Cluj - 14 puncte), Bernard Haslett (BCMUS Pitesti), Zoran Krstanovic (BU Poli Mobitelco Cluj - 13), Radenko Toroman (West Petrom Arad- 10) si Brian Evans (CSU Atlassib Sibiu - 16).

Din selectionata romanilor au facut parte si Claudiu Fometescu (Dinamo Bucuresti - 9 puncte), Levente Szjarto (CSU Asesoft Ploiesti -6), Virgil Carutasu (CSU Asesoft Ploiesti - 13), Mihai Silvasan (BU Poli Mobitelco Cluj - 17), Isleam Shenai (West Petrom Arad - 4), Brice Kabengele (CSU Atlassib Sibiu - 14), Attila Vajda (BC Muresul Tg. Mures).

Selectionata Strainilor: Sasa Ocokolic (CSU Asesoft Ploiesti - 17), Ivan Krasic (CSU Asesoft Ploiesti - 5), Predrag Mijuskovic (BU Poli Mobitelco Cluj - 3), Darnell Clavon (CSU Atlassib Sibiu - 4), Ilko Nanev (Gaz Metan Medias - 3), Damien Argrett (CSU Atlassib Sibiu - 12), Zeliko Bojovic (Gaz Metan Medias - 6). MVP-ul meciului a fost desemnat Catalin Burlacu.

In pauza mare a All-Star Game-ului a avut loc concursul de slam-dunk, castigat de americanul LeVar Seals (Poli Mobitelco Cluj). Spectatorii au primit din partea organizatorilor cartonase cu note pentru a putea acorda calificative participantilor la Concursul de slum- dunk ‘‘Hyundai’‘. Le Var s-a intrecut in finala cu alt american, Brian Evans, dar si cu Brice Kabengele.

Majoretele de la UMF, campioane europene, au incins si mai tare atmosfera in pauzele dintre sferturi si la time-out.

Printre personalitatile prezente la acest eveniment i-am putut remarca pe primarul Emil Boc, insotit de fiica sa, pe Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj, si pe Carmen Tocala, presedinta FRB.

Dupa incheierea meciului, parchetul Salii Sporturilor ‘‘Horia Demian’‘ a fost invadat de copii care i-au asaltat pe jucatori pentru autografe, cel mai solicitat fiind Seals. ‘‘Am fost foarte impresionat. Este primul All-Star Game la care particip, a fost o atmosfera incredibila, asemanatoare cu ceea ce am vazut in America’‘, a spus LeVar Seals.

Costurile totale ale organizarii All Star Game-ului s-au ridicat la aproximativ 400 de milioane de lei vechi.