SRI Cluj are incepand de saptamana trecuta un nou sef, in persoana colonelului Gheorghe Oltean. Odata cu trecerea in rezerva a generalului de brigada Ionel Muresan, printr-un decret prezidential, fostul loctiitor al unitatii a devenit seful SRI Cluj.

Comunicatul biroului mass media al SRI este sec: "Prin decret prezidential, gl. bg. Ionel Muresan, seful Sectiei Judetene de Informatii Cluj, a fost trecut in rezerva la cerere.

Incepand cu 13 aprilie a.c., la comanda unitatii a fost desemnat col. Gheorghe Oltean, loctiitor al sefului Sectiei". Va reamintim ca destituirea lui Muresan a venit dupa ce GAZETA a prezentat un Armaghedon al SRI Cluj. In materialul respectiv, fostul sef al SRI Cluj - Ionel Muresan, era acuzat de o serie de ilegalitati.

Din surse sigure am aflat ca Armaghedonul respectiv fusese prezentat si deputatului PNL de Cluj Horea Uioreanu, vicepresedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, intrucat la Parlament au sosit o serie de proteste legate de activitatea generalului Ionel Muresan.

Atunci, documentul respectiv a fost luat in discutie de catre SRI, dar nu s-a actionat in nici un fel. Apoi, dupa publicarea materialului in GAZETA, Ionel Muresan "a fost somat" sa plece intr-un mod elegant. Adica la cerere