Sefa Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Mures, Livia Galenco, sustinuta pentru acest post de PD, este acuzata ca face presiuni asupra unui inspector care a controlat afacerile firmelor care se ocupa cu montarea de repartitoare pentru energia termica.

Acuzele au fost lansate de liderii din judet ai CNSLR "Fratia", Calin Orlando Cocis si Maria Dandarau, care sustin ca presiunile ar avea la baza fie ratiuni de ordin politic, fie interesele financiare ale unor patroni.

Inspectorul Odeta Lucia Puia este recunoscuta drept cel mai intransigent inspector al OJPC.

Sindicalistii au mentionat ca in urma controalelor efectuate la trei din cele patru societati comerciale care se ocupa de repartitoarele pentru energia termica din Targu-Mures, angajata Oficiului a depistat nereguli grave, rezultatele controlului culminand cu trimiterea inspectorului in fata comisiei de disciplina chiar de sefa sa, Livia Galenco.

"A verificat 3 firme si mai avea una. Puia Odeta ne-a spus ca i s-a imputat de ce nu a negociat cu firma respectiva", a declarat liderul CNSLR "Fratia" Mures, Calin Orlando Cocis. Secretarul general al confederatiei sindicale, Maria Dandarau, a afirmat ca initial inspectorului i-au fost luate dosarele care vizau firmele de repartitoare.

"La presiuni, i s-a dat inapoi, dar i s-a spus sa nu aprofundeze prea tare controalele pentru ca nu are decat o saptamana la dispozitie", a spus Maria Dandarau. Aceasta sustine ca la primele trei firme controlate, neregulile sunt foarte mari, inspectorul OJPC dispunand recalcularea consumului de energie termica la toate apartamentele contorizate de acestea.

Liderii filialei din judet a CNSLR "Fratia", care au dat publicitatii si o sesizare facuta catre Comisia de Disciplina a OPC impotriva inspectoarei chiar de catre sefa ei, Livia Galenco, au mentionat ca majoritatea colegilor acesteia refuza sa mearga impreuna cu ea la controale deoarece Odeta Puia nu accepta niciodata sa primeasca "atentii" de la patroni.

In mod surprinzator, sefa OJPC o acuza pe Odeta Puia ca din cauza ei institutia nu realizeaza "procentul la amenzi incasate pentru ca 11 procese-verbale se afla in instanta". Contactata telefonic de "Romania libera", Livia Galenco a afirmat ca nu exista un plan de incasare a amenzilor.