Florin Zogoreanu si Moldovan Ibolya sunt noii sefi ai Administratiilor Finantelor Publice Reghin, respectiv Targu Mures, ceea ce anuntasem, de altfel, in urma cu mai bine de doua saptamani.

Moldovan Ibolya este noul sef al Administratiei Finantelor Publice Targu Mures, dupa ce in prima zi nu a luat nota de trecere pentru a fi admisa la proba orala. Dupa ce a contestat rezultatul examenului scris, Moldovan Ibolya a obtinut punctajul necesar pentru a se prezenta la oral. Unde, concursul a fost doar o formalitate, cum era singura candidata.

Daca Moldovan Ibolya, sutinuta de UDMR, a avut nevoie pentru a intra la proba orala, desfasurata in urma cu doua zile de o contestatie, pentru ca a picat scrisul, optiunea liberalilor, Florin Zogoreanu, a fost sustinut cu toate armele pentru a castiga in fata contracandidatei Mirela Moldovan.

Astfel, Zogoreanu a castigat la distanta insignifianta de contracandidata sa, in conditiile in care, curios, din comisia la examenul scris, dar si la proba orala a facut parte un reprezentant al Prefecturii Mures, si anume Calin Sara, a carui prezenta ramane inexplicabila.

Si sa nu uitam ca oricat de apolitic ar fi prefectul, e greu de crezut ca el si-a uitat colegii.

De asemenea, in comisii, contrar normelor, s-au aflat doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, a carui portofoliu este detinut, nu-i asa, tot de un liberal - Sebastian Vladescu.

Legat de prezenta celor doi, singurul nostru comentariu este ca in locul lor ar fi trebuit sa se afle doi delegati ai ANAF, autoritatea publica care teoretic ar fi trebuit sa supervizeze concursul desfasurat la Bucuresti, la Agentia Nationala pentru Functionari Publici.

Noul sef de la Finantele Reghin, desemnat in urma unui concurs pe care il putem considera trucat, a lucrat la Directia de Control Fiscal, fara sa aiba un CV impresionant. Vom reveni asupra simulacrului de concurs. (L.V.)