Cea mai mare parte a produselor fabricate in judetul Sibiu au mers la export, conform datelor Directiei de Statistica, din februarie 2006. Ponderea produselor pentru export, in industria sibiana a fost de 58,5 la suta. Aproape toate sectoarele economice au inregistrat cresteri ale exportului, de pana la 22 la suta.

Pe de alta parte, importurile au crescut semnificativ in judetul Sibiu, in februarie 2006. Marfa adusa din import a fost in valoare de 180.544 euro, cu 50.634 euro mai mult decat in februarie 2005. Exporturile au crescut la randul lor, dar doar cu 12.197 euro.

Industria sibiana inregistreaza progrese remarcabile, in primele luni ale anului. Potrivit datelor Directiei de Statistica Sibiu, productia industriala a avut o crestere de 10,4 la suta in februarie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cel mai dezvoltat sector al economiei sibiene este cel al transporturilor rutiere.

Societatile care se ocupa cu acest domeniu au inregistrat o crestere de 114 la suta. Pe locul doi ca evolutie pozitiva sunt societatile din domeniul constructiilor metalice si a produselor de metal, care au crestere de 71,45 la suta. Industria alimentara a urcat cu 34,4 la suta.

Scaderi de productie s-au inregistrat in sectorul produselor minerale nemetalice, in prelucrarea cauciucului si a maselor plastice si la edituri. De asemenea, industria de masini, prelucrarea lemnului si mobilierului au avut productii mai mici in 2006 comparativ cu anul trecut.