Inca un fost angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mures, dupa calculele noastre al zecelea din ultimii trei ani, a fost trimis in judecata de procurorii Anticoruptie sub acuzatia de luare de mita. Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, comisarul Emilian Oltean, care a instrumentat dosarul si l-a inaintat la DNA spre solutionare, a declarat ca este vorba de un fost angajat al Administratiei Financiare de la Targu-Mures, Cristian Gorea, care ar fi luat mita 100 de milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, in schimbul sumei respective, Gorea, pe vremea cand era angajat al DGFP, ar fi vandut, fara respectarea prevederilor legale, un activ pus sub sechestru apartinand SC "Agroind" SA Targu-Mures. Dosarul care a pornit de la noi (de la Serviciul de Investigare a Fraudelor - n. r.) a fost finalizat cu rechizitoriu, Cristian Gorea fiind trimis in judecata pentru luare de mita", a mai afirmat comisarul Emilian Oltean.

Sefa Finantelor muresene, Felicia Pop, a afirmat ca stia despre faptul ca angajatul facea obiectul cercetarilor DNA cu privire la modul in care a dispus vanzarea activului SC "Agroind" SA, insa sustine ca nu detine amanunte daca acesta a fost sau nu trimis in judecata.

Felicia Pop a spus, insa, ca Ministerul Finantelor si DGFP nu s-au constituit parte civila in acest dosar la data la care au fost intrebati de procurori daca fac acest demers. "Contractul de vanzare-cumparare a fost anulat si licitatia a fost reluata, astfel ca Finantele nu au fost afectate", a mai declarat sefa DGFP.

Procurorii Anticoruptie au confirmat, ieri, trimiterea in judecata a fostului finantist.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al DNA, Livia Saplacan, a afirmat ca singurul inculpat in dosar este Cristian Gorea si ca acesta este trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si sustragere de inscrisuri, mita luata de inculpat fiind de circa 150 de milioane de lei vechi.