Investitie de 300.000 de euro

Reporter.: Este a doua investitie pe care banca a realizat-o in mai putin de un an in Salaj. Care este scopul acestor investitii?

Robert Rekkers: Am investit in modernizarea acestei cladiri 300.000 de euro. Nu a fost ceva nemaipomenit, dar am schimbat practic totul. Cred ca a durat cam patru luni. In aceasta perioada am incercat sa lucram cat mai bine cu clientii, acestia avand rabdare cu noi pentru ca nu a fost deloc usor.

Am vrut sa profitam de acest spatiu si am vrut sa facem ceva mai deosebit si ceva care sa dea dovada de o abordare serioasa. Pana la urma noi investim in Cluj, in Salaj, investim acolo unde avem clienti, acolo unde merge treaba, acolo unde crestem.

Rep.: Salajul reprezinta un mediu propice pentru Banca Transilvania?

R.R.: Am avut perioade de succes, perioade mai dificile. Am inceput cu o noua strategie, cu o noua echipa, conducere, practic cu tot. Am vrut sa investim mai mult aici poate si fiindca acum avem control in Zalau. Am investit si pentru ca avem incredere in echipa de aici, in clienti, in sectorul IMM-urilor din Salaj.

Salajul a fost mai putin dezvoltat, dar cred ca va veni o perioada de crestere economica si aici si trebuie sa fie asa.

Rep.: Vor mai urma si alte asemenea investitii in Salaj?

R.R.: Da. Vrem sa mai deschidem in Simleu Silvaniei o sucursala. Am gasit deja un om, o locatie si in luna iulie va demara investitia, chiar daca va fi putin mai mica. Dar, si acolo vrem sa avem o prezenta cu un impact mare.

Rep.: La ultima noastra intalnire ati spus ca banca va da mai mare importanta IMM-urilor. S-a facut ceva in acest sens?

R.R.: Da. Am lansat multe produse destinate IMM-urilor. Sunt produse de creditare in special. Credit intr-o ora fara garantie, credit cu dobanda zero. Avem deja succes cu aceste produse, pot spune ca am avut un succes nemaipomenit si in Zalau, Cluj si chiar in Bucuresti. E mai riscant, dar a trebuit sa facem ceva. Trebuie sa avem un spirit antreprenorial.

Suntem aici pentru oamenii care fac afaceri, care vor sa-si construiasca o casa, care vor sa-si cumpere o masina. Acesti oameni au nevoie de o abordare rapida si foarte flexibila.

„Cresteti cu 4-5 la suta pe an si asta este bine"

Rep. In opinia guvernantilor economia duduie, adica functioneaza foarte bine. Chiar asa o fi?

R.R.: Da. Anul trecut profitul a crescut cu 80 la suta. Rezultatele pe 2005 au fost foarte bune. O sa avem AGA in data de 26 aprilie si vom discuta rezultatele pe 2005, proiectul de buget pentru acest an, proiecte de investitii si alte multele. O sa prezentam un proiect foarte ambitios si optimist. Macroeconomia merge bine in Romania. Cresteti cu 4-5 la suta pe an si asta este bine.

In Olanda creste cu 0,5 sau 0,8 la suta. Aveti acum venituri in spate si trebuie sa va folositi de acest moment. Eu m-am asteptat ca Romania sa intre mai tarziu in Europa, poate in 2008, dar indicatiile sunt ca veti intra deja in 2007.

Rep.: Extinderea teritoriala a Bancii Transilvania face parte dintr-o strategie de a scapa oarecum de statutul de banca regionala?

R.R.: Vrem sa devenim o banca nationala. Avem acum in aproape toate judetele sucursale si agentii. In mai vom deschide sucursale in Slobozia si Alexandria, poate si la Calarasi mai tarziu. Sincer, strategia este simpla. Vrem sa avem o putere foarte mare, dar cu o retea nationala. Clientii asteapta aceasta retea. Daca avem 30 de unitati in Cluj si in rest nimic, oamenii nu te pot lua in serios. Trebuie sa existe o retea de sute de unitati peste tot.