Strict statistic, in judetul Salaj, la fiecare nou-nascut se inregistreaza aproape doi morti. In primul trimestru al anului 2006, din datele inregistrate la nivelul Directiei de Sanatate Publica a judetului Salaj, diferenta dintre numarul de nasteri si cel al deceselor a fost de 301 persoane. Sporul este reprezentat procentual ca -4,9 la mia de locuitori.

Asta inseamna ca mortalitatea este aproape dubla fata de natalitate. In trimestrul I au fost inregistrate 553 de nasteri si 854 de decese. Dr. Dana Pop, purtatorul de cuvant al DSP Salaj, a spus ca datele de mai sus indica mortile naturale si nu cele cauzate de accidente sau diferite boli.

Tot in baza de date a DSP au fost inregistrate, in primul trimestru al acestui an, cinci decese la copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 1 an si cinci nascuti morti. Nu au fost inregistrate decese la copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani. Cauzele deceselor infantile au fost legate de nastere si sarcina, afectiuni respiratorii si accidente.

Potrivit Directiei Judetene de Statistica populatia stabila a judetului este de 245.638 de persoane. Intr-un singur an, numarul de morti mentinut la acelasi nivel cu cel actual il depaseste pe cel al nou-nascutilor cu 1.200.