Senatorul PNL Norica Nicolai nu primeste deocamdata nici o sanctiune pentru incidentul in urma caruia o ruda a sa a avut acces in sala de sedinte a Senatului si la cartela de vot. Nici din partea conducerii Senatului, nici din partea colegilor de partid.

Biroul Permanent al Senatului a decis sa trimita cazul Comisiei juridice, de disciplina si imunitati. Pe de alta parte, ca urmare a solicitarii venite din partea conducerii partidului, senatorul si-a asumat vina intr-un comunicat trimis presei.

"Doresc sa precizez ca imi asum vina si regret faptul ca am acceptat prezenta unei persoane straine in plenul Senatului. Totodata, cer scuze colegilor senatori pentru faptul ca gestul meu a adus atingere imaginii Parlamentului", se arata in comunicatul trimis de senatorul liberal.

Nicolai a anuntat ca lipseste de la sedinta de marti a Senatului pentru ca s-ar fi imbolnavit de inima. "As fi dorit sa fiu prezenta in plenul Senatului pentru a face o declaratie politica in legatura cu incidentul petrecut in sala de sedinte a acestei Camere a Parlamentului in ziua de 26 aprilie.

Din pacate, urmare a acestei situatii, starea sanatatii mele s-a deteriorat, iar diagnosticul de cardiopatie ischemica si angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical) nu-mi permite sa particip la lucrarile plenului de astazi, luni, 2 mai 2006" precizeaza comunicatul.

Premierul Calin Popescu Tariceanu ii ceruse tot marti Noricai Nicolai sa faca o declaratie "lipsita de orice echivoc in care sa-si manifeste regretul fata de acest incident".

Decizia de ieri a Senatului vine in ciuda faptului ca Regulamentul Senatului interzice prezenta persoanelor straine in plen precum si posibilitatea ca acestea sa voteze. Pentru cazul Nicolai nu exista sanctiuni clare in regulamentul Senatului, dar senatorii sunt dispusi sa il schimbe.