O fetita de patru ani este abandonata de mama * Fara mancare si acoperis deasupra capului, Casandra traieste din mila altora * Autoritatile nu stiu nimic * Povestea lui Vasilica se repeta?

Dupa ce in urma cu doua saptamani, reporterii Zi de Zi descopereau un baietel printre gunoaie, reporterii de la TV Reghin au gasit o fetita de patru ani, abandonata de propria mama. Casandra nu este singura pe lume, are o sora mai mare, de 10 ani si o mama, care le-a parasit pentru a pleca la Dej.

Mama fetelor, Csiki Viorica, a facut diferenta intre cele doua minore, preferand-o pe cea mai mare, probabil pentru ca ii poarta numele, Viorica. In urma cu cateva zile, mama s-a intors pentru a lua alocatia fetelor, dupa cum ii este obiceiul, si a plecat luand-o cu ea pe Viorica, sora Casandrei.

Nu a interesat-o nici de aceasta data ca fetita nu va mai avea pe nimeni care sa se ocupe de ea.

Casandra a trait in strada de aproape doi ani, dar inainte nu era singura, Viorica, sora mai mare avand grija de ea. Fiind singure si fara adapost, vecinilor li se mai facea mila de ele, ajutandu-le cu putina hrana si un mic adapost.

Casandra este singura acum, dupa ce mama ei a luat persoana care ii mai acorda putina atentie.

Precedent

In urma cu cateva zile, va prezentam cazul lui Vasilica Feier, baietelul gasit de reporterii de la Zi de Zi, legat de patut intr-o incapere intunecoasa si mizera.

Directia pentru Protectia Copilului a intervenit in acest caz, povestea avand un final fericit: Vasilica a primit o familie adevarata, cu parinti iubitori si grijulii, in cadrul careia are parte de toata atentia cuvenita unui copilas de un an si doua luni.

In tot acest timp, Casandra, o fetita de doar patru anisori traieste din mila celorlalti. Povestea ei e una simpla: fara casa, fara masa, dar cel mai grav, parasita de mama.

La o varsta atat de frageda, Casandra nu isi doreste altceva decat un adapost deasupra capului pe timp de noapte si o masa calda, nevoi stricte pentru orice persoana.

Soarta?

Cosmarul Casandrei a inceput in urma cu doi ani, cand Viorica, mama fetelor, le-a parasit atat pe ea cat si pe sora acesteia in varsta de 10 ani pentru a pleca la Dej, lasandu-le fara adapost si mancare.

Alocatia, care ar trebui sa fie folosita pentru cresterea fetitelor, este luata de mama, care isi face timp o data pe luna pentru a lua acesti bani. Intr-una din aceste vizite, Viorica a fost luata la Dej de mama, fetita de patru ani ramanand singura.

"Mi se rupe sufletul cand o vad in strada, ziua se mai joaca cu copiii, dar cand vine noaptea, ramane singura. O mai iau la mine, dar am si eu familie si copii si nu pot sa o tin tot timpul la mine", spune Terezia Stefan, o vecina cu suflet mare. Sa fie soarta de vina?

Aceste doua cazuri, cel al lui Vasilica si al Casandrei, au multe lucruri in comun. Caldura parinteasca, protectia unui camin stabil si a unei familii ocrotitoare sunt cadrul normal in care ar trebui sa se dezvolte un copil normal.

Vasilica a gasit aceste lucruri acum, dar Casandra? Directia pentru Protectia Copilului ii va acorda Casandrei aceasta sansa? Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului, Magda Colceriu, a declarat: "Aceasta situatie este cunoscuta de Directie inca din luna ianuarie a acestui an.

Primaria Reghin cunoaste situatia, cazul este in atentia lor directa. Mama fetelor mai are inca doi copii, ultimul fiind nascut in 2005, dar care este la Spitalul de Pediatrie din Tarnaveni. Csiki Viorica a declarat ca ea a lasat fetele in grija bunicii pentru cateva zile, timp in care a vizitat baietelul de la Tarnaveni".

DPC va trimite o echipa la Apalina pentru mai multe investigatii. Vom urmari acest caz si vom reveni cu noi informatii in editiile urmatoare.