Desi organizatorii le-au vehiculat numele, Gica Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase au sustinut pentru ProSport ca nu vor fi prezenti la cele trei meciuri ale nationalei din SUA.

Absenta celor trei grei ai sportului romanesc ar putea da o lovitura decisiva planurilor financiare ale cuplului Silviu Prigoana si Adrian Tarau, care au pus la cale intreaga afacere.

Cu toate acestea, Prigoana a declarat pentru publicatia noastra ca absenta celor trei sportivi de la turneul de pregatire a tricolorilor "nu-i nicio pierdere. Daca lipsea Chivu, era altceva".

In acest context, ar fi de mentionat ca atat Chivu, capitanul Nationalei, cat si ceilalti membri ai lotului sunt obligati prin contractul cu FRF sa participe la asa-zisul "turneu de pregatire".

Oricum, faptul ca stelele sportului romanesc au preferat sa stea acasa cu familia sau sa faca orice altceva reprezinta un semnal de alarma pentru ceea ce inseamna afacerea pusa la cale de un gunoier si un fugar.

Ramane de vazut ce explicatii le vor da Prigoana si Tarau celor care au achizitionat deja bilete la meciurile din SUA, miz\nd pe prezenta ]n tribune a lui Hagi, Comaneci si Nastase.

Mult trambitatul turneu de pregatire al echipei nationale de fotbal, organizat de gunoierul Silviu Prigoana si fugarul Aurel Tarau, ar putea fi un "fas".

Cu toate ca, in cadrul unor conferinte de presa, organizatorii turneului au dat ca certa prezenta stelelor sportului romanesc - Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase - cei trei au refuzat sa fie jucatori in spectacolul celor doi asociati.

Ar fi de subliniat de la bun inceput ca, ]ntruc\t mai sunt doar doua saptamani pana la inceperea turneului, o mare parte din bilete s-au vandut deja.

In acest context, ar fi greu de spus ce explicatii le va da cuplul de afaceristi Prigoana&Tarau romanilor care au achizitionat un bilet la unul dintre meciuri, pornind de la premisa ca ii vor vedea in carne si oase pe Hagi, Nadia si Nastase.

Contactat de ProSport, Gica Hagi a aflat cu surprindere ca ar fi trebuit sa se deplaseze cu nationala in America. "Nici nu se pune problema sa merg acolo. Am atat de putin timp liber, incat prefer sa mi-l petrec cu sotia si copiii, nu tot pe la meciuri.

Nu stiu cine mi-a alaturat numele cu acest turneu, dar organizatorii nu au discutat cu mine si nici macar n-am fost intrebat daca as putea merge", a declarat Gica Hagi pentru publicatia amintita. De asemenea, Ilie Nastase a negat vehement ca s-ar deplasa la Chicago si Los Angeles.

"Sa nu mi se mai foloseasca numele pentru imaginea nu stiu carei firme. Nici nu m-a invitat nimeni si nici nu pot sa merg", spune Nastase. Aceeasi pozitie a avut-o si Nadia Comaneci. "Am auzit si eu ca mi s-a vehiculat numele, dar nimeni nu a vorbit cu mine.

Neg orice legatura cu organizatorii turneului si mi-ar fi si imposibil sa merg, de vreme ce, poate chiar in acea perioada, eu voi naste", a declarat Nadia.

Mai mult, in conditiile in care se lauda pe toate canalele ca a pregatit turneul mai bine de doi ani, e cel putin ciudat cum de nu a considerat oportun Prigoana sa solicite acceptul celor trei grei, inainte de a le utiliza numele.

De-a dreptul revoltator, Silviu Prigoana a sustinut pentru "Buna ziua Ardeal" ca absenta ambasadorilor sportului romanesc nu reprezinta pentru el nicio pierdere. "Ce pierdere sa fie? Nu e nici una. Daca lipsea de exemplu Chivu, mai ziceam, da asa…", a declarat Prigoana.

In ceea ce-i priveste pe Chivu, Mutu, Lobont sau alti jucatori de valoare ai Nationalei, ar fi de precizat ca obligativitatea prezentei acestora la asa zisul turneu de pregatire este stipulata in contractul cu Federatia. Ca atare, nu au niciun cuvant de spus, ca vor sau ca nu vor sa participe.

Turneul amical al Nationalei a starnit virulente nemultumiri atat din partea cluburilor de fotbal din Divizia A, cat si din partea selectionerului Victor Piturca.

Din cauza turneului, in perioada caruia campionatul va fi suspendat, ultima parte a sezonului va fi comprimata, astfel ca echipele vor avea un program infernal de doua meciuri pe saptamana. De asemenea, selectionerul Piturca nu avea stabilit un asemenea turneu in programul de pregatire.

Potrivit unor surse din interiorul Federatiei, artizanul turneului este Mircea Sandu, care ar fi cazut la pace cu Prigoana, dupa ce masonul gunoier l-ar fi indulcit pe Nas cu o crestere brusca a cotelor conturilor bancare.

Prin contractul semnat intre FRF si Universal Soccer Association, FRF se obliga atat sa participe la turneu, cat si sa introduca pe teren marile vedete. In caz contrar, penalitatile sunt de ordinul a aproape un milion de USD.

Buna ziua, Ardeal a dezvaluit in premiera faptul ca in spatele intregii mega-afaceri este nimeni altul decat Adrian Tarau, partenerul de afaceri al lui Prigoana in SUA. Asta in ciuda faptului ca in tara s-a emis un mandat de arestare pe numele sau.

Tragand linie, ar fi de spus ca incasarile in urma celor trei meciuri amicale disputate de echipa nationala, dar si cele de la romanii care doresc sa vada meciurile si care vor fi nevoiti sa plateasca 2.500 de dolari, vor fi impartite intre Prigoana si Tarau.

Turneul este organizat de Universal Soccer Association, o companie americana. Prigoana a recunoscut ca aceasta societate este controlata de el. "Am afaceri pro fitabile, platesc dari atat la statul american, cat si la cel roman. Este o onoare pentru mine sa aduc Nationala Romaniei in State. Am negociat la sange timp de doi ani cu FRF si acum imi vad visul cu ochii", a spus Prigoana.

In ceea ce-l priveste pe Tarau, Prigoana a recunoscut ca are afaceri cu acesta si ca turneul Nationalei este organizat in colaborare cu Tarau. "Si care e problema? Pana una-alta Tarau nu are o condamnare definitiva, asa ca este un om liber. Fac afaceri cu cine vreau", a marturisit regele gunoaielor.

Prigoana si Tarau sunt asociati in Rosal Group LLC. din Chicago, societate prin care deruleaza, cu precadere, afaceri imobiliare.

Desi in urma cu un an Silviu Prigoana isi anunta intentia de a deschide o televiziune in metropola americana impreuna cu Tarau, in final cei doi s-au apucat de construit imobile de lux. Adrian Tarau, fugit din tara de trei ani, si-a inceput afacerile in SUA cu bani proveniti din tranzactii ilegale de combustibil.

Prigoana nu este deloc interesat de acest aspect si a declarat pentru publicatiile Trustului GAZETA ca nu-i pasa daca Tarau a furat sau nu. "In timpul detentiei si dupa detentie tot asociatul meu ramane", a declarat Prigoana intr-un acces de loialitate fata de fugarul Adrian Tarau.

Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor, a fost acuzat si arestat pe 20 aprilie 2001, intr-o vineri, pentru operatiunea de contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani.

Dupa doua zile de la arestare, Adrian Tarau a fost eliberat in urma interventiei lui Adrian Nastase, care declara la acea vreme ca nu crede in arestarile de "vineri seara". Procurorul care l-a arestat, Alexandru Lele, a devenit in 2002 tinta unei anchete comandate de autoritatile romane.

Procurorul desemnat sa-l ancheteze pe Lele, Cristian Panait, si-a dat seama ca nu are suficiente probe pentru a-l scoate vinovat. Sub presiunile superiorilor care actionau la comanda politica a PSD, procurorul Panait s-a sinucis. Intre timp, Tarau si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Intr-o cladire cumparata de Tarau in Chicago functioneaza si Rosal Group LLC, societate infiintata la data de 15 iulie 2004 de catre Rosal Grup SRL Bucuresti.

Alexandru Lele, procurorul care l-a arestat pe Adrian Tarau in anul 2001, a declarat ca, potrivit cercetarilor sale, fiul ex-prefectului a scos din tara 11 milioane USD prin diverse transferuri bancare. "Dosarul lui Tarau sta de patru ani la Oradea.

E a treia oara cand urmeaza ciclul Judecatorie-Tribunal - Curte de Apel, de unde este retrimis la Judecatorie", a aratat Alexandru Lele.

In opinia procurorului Alexandru Lele, ofiteri superiori din IGP si fostii sefi ai Ministerului Administratiei si Internelor au dezinformat presa, ani in sir, ca ar fi cerut urmarirea internationala a fugarului invinuit de contrabanda.

Documentele publicate de Trustul GAZETA au demonstrat ca Adrian Tarau era asteptat sa voteze "fara restrictii" la vechea sa adresa. De aproape patru ani, el a iesit legal din tara, prin Vama Bors, dar nu s-a mai intors.

In aceasta perioada, nu a dobandit alta cetatenie si, in baza articolului 17 din Constitutie, "se bucura in strainatate de protectia statului roman", cu mentiunea ca "trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, cu exceptia acelora ce nu sunt compatibile cu absenta lui din tara".

Problema este ca autoritatile romane nu i-au cerut niciodata lui Adrian Tarau, prin mijloacele pe care Constitutia si celelalte legi interne le-au pus la indemana lor, sa se achite de aceste obligatii corelative catre statul roman.

Cu nesimtirea-i incomensurabila, din biroul sau de om de afaceri "cinstit" din SUA, fugarul Adrian Tarau i-a actionat in instanta pe mai multi ziaristi ai Trustului Gazeta.

Precizam faptul ca suntem convinsi ca de fapt, prin aceasta actiune Adrian Tarau vrea sa-i anunte pe toti, inclusiv pe politistii si procurorii care "il cauta", ca se reintoarce acasa. La bara.