Dorin Florea isi bate joc de Traian Basescu. Cercetat penal pentru luare de mita, Sorin Lazar a fost ales ieri vicepresedinte al PD Targu Mures. Dupa alegerile de sambata, fostul adjunct de la Finante va fi si secretar executiv al filialei judetene. Fostul vicepresedinte Ioan Covaciu a fost impiedicat sa candideze pentru postul de secretar executiv, pentru a nu-i face concurenta lui Claudiu Maior. Statutul PD a fost calcat in picioare de noii democrati de Mures.

Dorin Florea si-a impus ieri oamenii la conducerea organizatiei municipale a PD. Desfasurate in Sala Mica a Palatului Culturii, alegerile municipale au oficializat lista stabilita in cadrul sedintei de miercuri seara.

Candidat unic pentru sefia organizatiei Targu Mures, Doru Opriscan l-a impus vicepresedinte pe fostul adjunct al Finantelor, Sorin Lazar, care va candida, de asemenea, pentru functia de secretar executiv al PD Mures.

Cu toate ca voci din vechea structura a PD s-au declarat neoficial nemultumite de includerea lui Lazar in noua echipa de conducere a organizatiei, nu au existat contestatii la adresa fostului finantist, care se pare ca se bucura, prin intermediul relatiilor dintre Dorin Florea si seful ANAF, Sebastian Bodu, de protectie la nivel inalt in ceea ce priveste scandalul de luare de mita in care este implicat. Asta in conditiile in care presedintele Traian Basescu, fostul lider al PD, a promis toleranta zero fata de orice actr de coruptie.

Covaciu, blocat de Opriscan

Cu toate ca si-a depus candidatura pentru functia de secretar general al PD Mures, Ioan Covaciu, seful Oficiului Judetean de Posta (OJP) si fost vicepresedinte judetean, dar si membru in Comisia Nationala de Statut si Litigii, a fost blocat sa participe la alegerile ce vor avea loc sambata.

Potrivit surselor nostre din interiorul PD, impotriva lui Covaciu, care ar fi reprezentat astfel un concurent pentru Claudiu Maior, s-a pronuntat Doru Opriscan, motivatia respingerii fiind faptul ca actualul sef al Postei nu a facut nimic pentru partid. Deasemenea, Opriscan s-ar fi opus si candidaturii lui Alexandu Core.

Ioan Covaciu a contestat ieri decizia CODA de a nu-i accepta candidatura, precizand ca un asemenea blocaj este nestatutar si inadmisibil si ca l-a sesizat pe presedintele PD, Emil Boc, in regim de urgenta.

Referitor la motivatia respingerii, Covaciu s-a aratat susprins de argumentul lui Opriscan, despre care a spus ca "probabil confunda istoria partidului cu ultimele doua-trei luni".

Fara surprize

Alegerile de ieri nu au adus nici un fel de surprize, sefia filialei fiind adjudecata de consilierul local Doru Opriscan, in timp ce presedinte executiv este Bogdan Buda, iar secretar general este directorul SCIL Mures, Liviu Todoran. De altfel, nici unul dintre cei trei nu a avut contracandidati.

Printre vicepresedinti, in afara de Sorin Lazar, se numara Claudiu Maior, Vasile Filimon si Mihai Porutiu.

De altfel, potrivit surselor nostre din PD, convocarile pentru conferinta de alegeri de ieri s-au facut in asa fel incat sa fie evitate surprizele.

Cartile pentru judet, facute

Dorin Florea nu va avea contracandidat pentru presedintia filialei muresene a PD, asa cum unici candidati se vor prezenta in fata celor 700 de delegati, Florian Coman, pentru functia de presedinte executiv, resprectiv Claudiu Maior, penru cea de secretar general.

Pe lista vicepresedintilor se numara fostul liberal Mihail Antonie, Bogdan Buda, Doru Opriscan, doctorul Gheorghe Samarghitan, Liviu Todoran, Alexandru Core, consilierul judetean Cristian Tintosan, dar si primarul din Saschiz, Ovidiu Soaita.

La conferinta de sambata, ce va avea loc la Teatrul National, au fost invitati Emil Boc, Vasile Blaga si Adriean Videanu, insa dintre cei trei pana ieri confirmasera, potrivit surselor noastre, doar primii doi.

"Am formulat o contestatie pe care am trimis-o de urgenta pe adresa presedintelui Emil Boc. Consider ca situatia este inadmisibila, pentru ca nu exista nici o motivare.

Iar daca Opriscan spune ca nu am facut nimic pentru partid, inseamna ca el confunda istoria PD cu ultimele doua-trei luni de cand isi fac ei de cap. Intrebati-l pe el ce a facut. Astea sunt chestiuni de gradinita, sunt reactii de frica." - Ioan Covaciu, vicepresedinte PD Mures