Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathann Scheele, a venit la Sibiu pentru Ziua Europei si a ajuns intr-un scaun cu rotile. Din postura aceasta, el a participat la un mic concurs alaturi de alte persoane cu dizabilitati locomotorii din Sibiu.

Faptul ca Delegatia Comisiei Europene a sarbatorit pentru prima oara Ziua Europei altundeva decat la Bucuresti a fost umbrit, ieri, de concursul persoanelor cu handicap locomotor la care a participat, ad-hoc, si seful Delegatiei Jonathan Scheele.

Invitatia de a participa la acest concurs a fost lansata de Marcela Brad, presedinta Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sibiu. Scheele a terminat pe ultimul loc, umar la umar cu Marcela Brad.

„Am mai facut o data la Bucuresti un astfel de concurs, nu este usor pentru nimeni. Ei au masa musculara mai mare la brate. Am fost dezavantajat pentru ca nu am antrenament. Am acceptat aceasta invitatie deoarece cred ca e foarte important ca si cei cu handicap fizic au drepturi si nu trebui exclusi.

Sunt probleme din partea celor care parcheaza masinile pe trotuare, probleme de acces in cladirile publice, iar oamenii de rand trebuie sa constientizeze problemele reale, pentru ca si ei trebuie sa participe la rezolvarea acestor probleme", a declarat Scheele, dupa concurs.

Rodica Mosor, cea care a terminat pe primul loc, a spus ca este dispusa sa ii acorde revansa lui Scheele.

Pe de alta parte, prezenta lui Scheele la Sibiu la celebrarea Zilei Europei ar putea fi si ultimul eveniment de acest gen la care participa in aceasta calitate. „Sper sa fie ultima oara cand particip in calitate de sef al Delegatiei - daca Romania va fi acceptata in UE, atunci Delegatia Comisiei Europene va fi desfiintata.

Este prima oara in 13 ani cand sarbatorim aceasta zi altundeva decat la Bucuresti si cred ca Sibiul este cel mai bun loc", a adaugat Jonathan Scheele.

In editia de maine, ZIARUL de Sibiu va publica un interviu cu ambasadorul UE in Romania, Jonathan Scheele, in care reprezentantul european va vorbi despre frumusetea Sibiului, despre problemele lui, despre Piata Mare si, evident, si despre coruptie.