Cea de-a treia editie a Festivalului Filmului European la Sibiu a adus si o premiera mondiala - filmul „Interceptarea".

Aflat la prima vizionare in afara Italiei, premiera mondiala a filmului „Interceptarea" a beneficiat de prezenta regizorului Giacomo Martelli si a actritei in rolul principal, Maya Sansa. „Este un film despre spionaj, despre felul in care suntem supravegheati de serviciile secrete", a declarat Maya Sansa.

Regizorul fimului, tanarul Martelli, aflat la primul sau film de lung metraj a amintit de Agentia Nationala de Securitate si de structurile care, in urma sfarsitului Razboiului Rece, s-au reorientat de la spionajul militar inspre spionajul comercial.

„Am lucrat la acest film nu mai putin de patru ani si jumatate si am avut ocazia sa lucrez cu oameni si in locuri cu totul ascunse acum cativa ani. Este o productie independenta, europeana", a tinut sa precizeze regizorul Martelli.

Actiunea filmului se petrece cu sapte ani in urma si are in prim plan o tanara care, intamplator, descopera o servieta furat. Dorind sa inapoieze servieta posesorului, tanara ii comunica unei prietene, prin telefonul mobil, numele scris pe servieta.

Convorbirea este, evident, monitorizata, ceea ce duce la intreaga actiune a filmului. „Ideea este ca suntem monitorizati prin sisteme complexe, mostenite de pe urma vechiului Razboi Rece, iar la pronuntarea unui nume clar atentia anumitor persoane se trezeste", a mai declarat Maza Sansa.

Filmul care a rulat aseara la Cinema Arta a fost terminat cu numai doua saptamani inainte.