Senatorul PSD de Alba, George Maior, a recomandat, ieri, recuperarea deputatului Mugurel Sarbu in partid.

"Ar trebui incercat ca deputatul Mugurel Sarbu sa fie recuperat in randul social-democratilor, cu tact din partea presedintelui organizatiei (Ioan Rus - n. r.) si a lui. Stiu ca exista solicitari pentru ca acesta sa se inscrie in PD sau PNL si nu cred ca vom avea de castigat daca se va intampla acest lucru", a spus Maior.

Deputatul a fost exclus dupa un conflict cu presedintele organizatiei judetene, Ioan Rus, si dupa ce a decis sa sustina asa-zisa platforma pe care fostul presedinte al partidului, Adrian Nastase, intentiona sa o propuna in scopul reformarii PSD.

Surse oficiale din filiala PD sustin ca Sarbu se afla in discutii avansate pentru a se inscrie in aceasta formatiune politica. George Maior a admis ca Mugurel Sarbu a gresit atunci cand a decis sa sustina platforma propusa de Nastase.

"A gresit, poate din cauza lipsei de experienta, atunci cand a participat la elaborarea unor platforme. Cred totusi ca a fost de buna credinta atunci cand a participat la anumite discutii interne. Nu este in stilul meu ca oamenii sa fie anihilati si distrusi politic.

Discut cu Mugurel Sarbu pentru ca este nevoie si din punct de vedere al intereselor judetului, dar si al comunicarii cu un tanar care a depus eforturi atunci cand s-a aflat la conducerea organizatiei", a mai spus senatorul PSD, care este si presedinte al Comisiei de Aparare din Senatul Romaniei.

George Maior a mai tinut sa precizeze ca din punctul sau de vedere nu este bine pentru PSD sa ajunga la guvernare inainte de un moment electoral, iar partidul trebuie sa se concentreze pe reforma interna si pe credibilizare.

"Mai bine sa sustina in Parlament guverne de tip minoritar decat sa intre in asemenea constructii artificiale", a adaugat acesta.

Totodata, senatorul a precizat ca PSD a gresit pentru ca nu a avut niciodata o generatie de succesiune in partid. El a completat ca pana acum a existat doar generatia aflata la putere, care s-a luptat tot timpul pentru a-si conserva privilegiile, si generatia tanara, care a trebuit sa lupte intr-o atitudine agresiva pentru a urca in ierarhie.

"Acum este greu sa identifici in partid, cu exceptia unor individualitati, o generatie de mijloc, intre cea a conducatorilor si cea a tinerilor, care sa duca mai departe mesajul partidului", a completat Maior.