Directorii de licee demisi de inspectorul scolar general al judetului Mures, Suzana Ganta (PD), ameninta cu deschiderea unor actiuni in instanta. Totodata, inspectorii scolari s-au inscris in PD pentru a-si pastra posturile.

Cel putin asa sustine fostul inspector scolar Letitia Iacob, consilier judetean din partea PSD, care a declarat ca acesta a fost criteriul care a stat la baza ultimelor schimbari de la nivelul ISJ, ce au culminat cu trimiterea inapoi la catedra a unui numar de 4 inspectori scolari si eliberarea din functie a trei directori de licee.

La randul sau, fostul inspector scolar general Stefan Somesan a afirmat ca politizarea excesiva a institutiei prejudiciaza actul educativ, in momentul de fata din 20 de inspectori 6 fiind ingineri. "Este o situatie anacronica. Daca am vorbi de Directia Agricola ar fi o cifra corecta, dar asa e un adevarat dezastru", sustine Somesan.

El a adaugat ca "s-a facut o epurare a celor care nu au vrut sa se inscrie in PD".

In ceea ce priveste situatia directorilor de licee din judet care au fost eliberati din functie, trei la numar, Somesan sustine ca acestia isi vor cauta dreptatea in Justitie. "Asistam la o politizare exagerata a Inspectoratului Scolar Judetean, dar la nivelul directorilor de unitati de invatamant aceasta politizare este nepermisa, este chiar un abuz", a completat fostul sef al institutiei.

Mai mult, Somesan a criticat, astfel, faptul ca locul celor trei directori inlaturati de la conducerea unitatilor de invatamant de catre actualul inspector scolar general Suzana Ganta, care conduce institutia in regim de interimat, a fost luat fie de lideri locali ai PD, fie de rude ale acestora.

Totodata, Somesan, care a fost acuzat ca din cauza lui s-a ajuns in situatia ca 19 directori de licee din judet sa nu aiba ordin de numire pe post, semnat de ministrul Educatiei si Cercetarii, a spus ca demersurile in acest sens ar fi trebuit facute de comisia de examinare si de inspectorul scolar adjunct Albertini Zoltan.

"Nu as vrea sa se inteleaga ca eu nu as avea nici o vina, dar ma intreb atunci ce rol mai au subalternii", a completat Somesan.