Liderii organizatiilor PPCD (PNTCD) din judetele Cluj, Salaj si Maramures au organizat o intalnire de taina cu presedintele partidului, primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, si cu deputatul Mircia Giurgiu. Reuniunea a avut loc la o pensiune turistica din satul Vanatori, de la limita judetelor Cluj si Salaj.

Taranistii din cele trei judete au inceput deja sa se organizeze pentru alegerile anticipate. Pentru prima data, ei vor beneficia si de sprijinul masiv al aliatilor lor din Partidul Popular European. Se pare ca membrii PPE vor pregati managerii de campanie ai PPCD.

Membrii partidului din Ardeal vor sa pregateasca pe dreapta esichierului politic o contrapondere a Polului Social pe care ar urma sa il creeze fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Concret, taranistii vor sa reia legaturile cu organizatiile civice de dreapta, care se revendica de la ideologia crestin-democrata sau care sunt afiliate la miscarea populara din Uniunea Europeana.

Noua structura nu va semana cu fosta Conventie Democrata, deoarece ea nu va include mai multe formatiuni politice si civice cu ideologii diferite, ci PPCD va fi singura platforma politica din noua structura.

In acest sens, taranistii vor sa ii mobilizeze si pe intelectualii dezamagiti de guvernarea Aliantei. Unul dintre acestia ar putea fi fostul ministru al Educatiei Nationale, actualul presedinte al Colegiului Academic al Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, Andrei Marga.

Se pare ca el ar fi acceptat sa colaboreze la revista PPCD, "Dreptatea", care va fi tiparita in 10.000 de exemplare, saptamanal, sub conducerea lui Vartan Arachelian. Ei, insa, nu se vor adresa doar profesorilor universitari.

Sindicalistii din fosta Uniune Crestin-Sociala, sprijiniti de Blocul National Sindical, vor relansa, la sfarsitul lunii, organizatia muncitoreasca a PPCD. Noua organizatie va fi "nasita" chiar de catre presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, care va merge, la sfarsitul lunii, la Timisoara, ca sa participe la relansarea acestei structuri.

Tot liderii taranisti vor incepe sa lucreze la un program de guvernare si sa propuna chiar un guvern din umbra. Partea de agricultura va fi coordonata de catre deputatul clujean Mircia Giurgiu, care este membru in Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputatilor.

Parlamentarul, care este originar din zona Muntilor Apuseni, a putea sa coordoneze campania electorala din aceasta zona, in speranta ca motii vor vota, ca de obicei, unul de-al lor.