Dacia recruteaza la Cluj. Studentii de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca vor avea posibilitatea sa se angajeze la compania din Pitesti, dupa ce grupul Renault isi va dezvolta facilitatile de productie din tara cu o fabrica de cutii de viteze.

Oficialii companiei au lansat ieri la Cluj Napoca un concurs pentru studentii Universitatii Tehnice, prin care urmaresc “creativitatea” tinerilor, potrivit lui Liviu Ion, director de comunicare al Dacia.

Chiar daca programul se preteaza si facultatilor din celelalte universitati clujene, cum ar fi cele cu profil economic, Ion a negat ca firma din Pitesti se orienteaza prin acest concurs spre studentii facultatilor respective.

“Deocamdata nu putem acoperi toate universitatile din toate orasele”, a explicat directorul de comunicare al Dacia. La prezentarea de azi a companiei sunt asteptati cel putin o suta de studenti de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, vor fi prezentate sectoarele ingineriei vehiculului, ingineriei mecanice, mentenanta, mediu si resurse umane.

Proiectele a caror tema va fi propusa azi vor face obiectul unei selectii pentru cinci grupuri finaliste, iar cele mai bune trei proiecte vor fi recompensate cu o vizita de trei zile la grupul Renault din Paris, o vizita de trei zile la Uzina Dacia din Pitesti si respectiv o vizita de o zi la uzina romaneasca.

Programul a fost prezentat pana acum in Bucuresti si Brasov, si potrivit unui comunicat de presa va fi extins si la alte universitati din tara. Compania Dacia Pitesti este a cincea firma romaneasca in ce priveste dimensiunile cifrei de afaceri si asigura 1,5 procente din Produsul Intern Brut al tarii.

Produsul Logan a fost exportat pana acum in 40 de tari de pe patru continente, intr-un numar care depaseste 200.000 de bucati. “Este poate cel mai puternic produs la export al Romaniei in acest moment”, potrivit lui Liviu Ion. In acest moment, dintre cei peste o suta de studenti care fac stagii de pregatire la Dacia, doar patru studenti sunt clujeni.