Dorinel Puia, copilul genial al muzicii clasice, clarinetistul de doar 16 ani poreclit "genialul Charlie", nu conteneste sa ne uimeasca.

Cu toate ca a inceput sa studieze muzica doar din clasa a V-a, atunci cand colegii lui de generatie castigau deja concursuri, iar teoria muzicala nu mai avea surprize pentru ei, a recuperat atat de repede diferenta incat la sfarsitul clasei a VI-a, castiga la prima sa participare la o competitie muzicala, locul I la Olimpiada Nationala de Muzica, la clarinet.

In cinci ani de studiu muzical, dragostea lui fata de aceasta arta si talentul care erupe cu fiecare nota-tril pe care Charlie ne-o daruieste, a fost rasplatit prin recunoasterea meritelor sale.

Dorinel Puia este singurul adolescent din Romania care la doar 16 ani are la activ peste 45 de prezente pe scene mari ale tarii, ca solist, acompaniat de orchestre sau filarmonici de renume, printre care si Orchestra Nationala Radio. La Olimpiada Nationala de Muzica din acest an desfasurata la Oradea, Dorinel a fost marele castigator.

Iar duminica seara, si-a mai imbogatit palmaresul cu inca un premiu important. A obtinut premiul I la sectiunea Clarinet a Concursului International de Muzica Jeunesses Musicales, desfasurat anul acesta la Bucuresti.

Membrii juriului format din prim clarinetisti ale unor scene de renume din Europa, printre care si Scala din Milano, artisti din Belgia, Grecia, Bulgaria si Romania, au decis ca de departe Dorinel Puia este Number One. Este greu de apreciat cate ore de munca neintrerupta, de renuntari de durere si speranta a trait Dorinel pana sa ajunga la performantele de azi.

Cum spuneam pana in clasa a V-a Dorinel nu a avut nici o "intalnire" cu instrumentele muzicale, dar spre incantarea tuturor celor care avem privilegiul de a-l asculta cantand fericita "intamplare" s-a produs. Felicitari lui Dorinel Puia minunatul adolescent daruitor de muzica si profesorului sau, Calin Calugaru care indruma fiecare pas muzical al lui Charlie.