Trei calugarite ale Institutului Surorile Imaculate, ordin subordonat Vaticanului, cred ca Papa Benedict al XVI-lea va veni la Sibiu, anul urmator. Ele sunt de parere ca Papa va veni la Sibiu cu ocazia celei de-a treia Adunari Ecumenice, programata pentru septembrie anul viitor.

Lobby-ul creat prin scrisorile redactate de IPS Laurentiu Streza si vizitele acestuia la Vatican, precum si v\lva din jurul Adunarii Ecumenice, care va avea loc la Sibiu anul viitor, se pare ca vor convinge Sfantul Scaun despre necesitatea prezentei Papei la Sibiu. “Eu cred ca este posibil sa vina chiar daca nu pentru foarte mult timp.

Aici se vorbeste foarte mult despre o deschidere intre biserici, iar Sfantul Parinte nu face diferenta intre acestea. Dumnezeu este acelasi”, a declarat sora Maria Maria.

Venite din Italia, cele trei calugarite aflate in subordinea Vaticanului fac pregatiri pentru venirea Papei si sustin ca o astfel de vizita este o sansa imensa pentru Sibiu si, mai ales, pentru miscarea ecumenica de aici. “Acolo unde vine Sfantul Parinte apare o trezire a credintei.

Dupa cum spunea un episcop din America Latina, o vizita a Sfantului Parinte este comparabila cu zece ani de cateheza”, a mai declarat sora Maria Maria. Aceasta sustine ca, deocamdata, la Sibiu exista o oarecare reticenta fata de ecumenism, care va fi, insa, inlaturata de vizita Papei Benedict al XVI-lea.

“Noi nu suntem decat o mica bulina in acest sistem. Dar o sa ne punem casa de la Sibiu la dispozitie pentru a primi si gazdui preotii de afara”, a adaugat sora Maria Maria.

Scrisoare catre Papa

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a trimis, ]n urma cu cateva saptamani, o scrisoare oficiala catre Papa Benedict al XVI-lea, pentru a-l invita la Sibiu, cu ocazia celei de-a treia Adunari Ecumenice. “Zilele acestea trebuie sa primesc de la Geneva textul oficial al scrisorii catre Papa Benedict al XVI-lea.

Scrisoarea aceasta va fi intarita de cea a Patriarhului Teoctist si de cea a presedintelui Traian Basescu, deoarece Papa este si seful statului Vatican. Aceasta scrisoare va ajunge direct la Papa, fara intermediari. De aceea, deocamdata trebuie stapanite zvonurile pe aceasta tema”, a declarat IPS Laurentiu Streza, la acea vreme.

Scrisoarea catre Papa a pornit si din partea Comitetului Director al Adunarii Ecumenice de la Sibiu.

Despre vizita Papei la Sibiu au fost lansate o serie de zvonuri inca de la inceputul acestui an, cand primarul Sibiului declara, drept raspuns la intrebarile presei, ca o astfel de vizita trebuie pregatita din timp. Zvonul a continuat sa fie alimentat, fara ca Biserica Ortodoxa, cea Evanghelica sau alta biserica importanta din Romania sa adopte vreo pozitie oficiala.

Cu toate acestea, reprezentantii tuturor bisericilor isi doresc venirea Papei la Sibiu, cu ocazia celei de-a treia Adunari Ecumenice din septembrie 2007.