Scandal monstru, ieri, in Consiliul Local al municipiului Alba Iulia. De o parte a "baricadei" s-au aflat consilierul local PD Mihai Baco si primarul Mircea Hava (presedintele PD Alba), iar de cealalta alesul PSD Doina Harda. "Se pare ca doamna consilier nu a inteles ce inseamna democratia. Faptul ca s-a saturat de Mircea Hava este problema ei.

Nu vreau sa fiu avocatul primarului, dar acesta a fost ales de majoritatea cetatenilor municipiului. Doamna Doina Harda ar putea sa nu mai fie consilier local, pentru ca fostii secretari de partid si fostii membri ai comitetului local nu vor mai putea candida. De doi ani ne-ati omorat cu interventiile dumneavoastra plictisitoare", a afirmat Baco.

"Din 21 de consilieri sunteti doi ai PSD. Reprezentati mai putin de 10 la suta dintre noi. Este anormal sa ocupati tot timpul alocat sedintelor cu interventii care se repeta aiurea", a adaugat Baco, cunoscut in PD ca fiind foarte apropiat de primar.

Doina Harda a replicat, sustinand ca revine cu aceleasi teme pentru ca "problemele, abuzurile, ilegalitatile si minciuna" se repeta. "In sedinta precedenta am aprobat o hotarare in baza unei minciuni si ilegalitati.

In baza unei minciuni noi ridicam mana si votam", a spus aceasta, referindu-se la inexistenta acordului Ministerului Culturii pentru realizarea unei investitii in Cetatea din Alba Iulia.

La acest moment al discutiilor a intervenit, nervos, si primarul. "Daca vorbim de minciuna, atunci sunteti campioana", a afirmat Hava. El s-a referit la afirmatiile consilierului PSD in legatura cu bugetul alocat de CL pentru salarizarea personalului Primariei.

Dupa aceste replici, spiritele s-au calmat, insa scandalul a reizbucnit cand s-a ajuns la proiectul de hotarare privind retragerea Consiliului Local din societatea "PISA" SA, fost administrator al Parcului Industrial Sebes - Alba.

Mihai Baco a spus ca nu se poate ca administratia locala sa se retraga din firma fara a decide ce se intampla cu pachetul propriu de actiuni. El a propus declansarea pocedurilor de faliment. ""PISA" a papat cateva miliarde de lei. A produs o paguba imensa. Trebuie sa vedem cine a produs-o", a declarat Hava, lasand sa se inteleaga ca s-ar putea recurge chiar si la o plangere la Politie.

In schimb, Doina Harda, care este membru al Consiliului de Administratie al firmei, a intervenit sustinand ca Parcul Industrial nu s-a realizat datorita "atitudinii autoritatilor". "Nu veti avea satisfactia sa moara si aceasta investitie", i-a spus consilierul PSD primarului.

Hava a sarit ca ars: "Dumneavoastra cu prietenii de la PSD ati inmormantat Parcul. Eu niciodata nu am vrut desfiintarea acestuia".

"Nu ma mai intimidati. Nu o sa ma opresc sa spun ceea ce cred", a fost replica Doinei Harda. "Dumneavoastra ati luat 1,6 miliarde lei pentru o ridicare topografica care costa 50 de milioane", a spus primarul. "Nu imi mai bagati pumnul in gura, domnule primar", a precizat, la randul ei, Doina Harda.