Consiliul Judetean Dolj a gazduit ieri ceremonia de premiere a olimpicilor nationali din Dolj, in cadrul careia 98 de elevi au primit diplome, cadouri in obiecte si o excursie in strainatate. Efortul bugetar al consiliului a fost de 550 de milioane de lei vechi, dupa cum a marturisit Constantin Dascalu, vicepresedintele CJ, prezent la reuniune.

„Noi alocam acesti bani Inspectoratului Scolar Judetean, care va decide impreuna cu dumneavoastra (elevii - n.r.) ce destinatie veti avea pentru excursie. Cadoul nostru este foarte mic in comparatie cu eforturile dumneavoastra, dar este un inceput bun.

In conditiile in care CJ Dolj aloca anual la Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj mai bine de 400 de miliarde de lei, am considerat ca a venit timpul sa avem grija si de copiii cu performante“, a sustinut Dascalu in discursul sau.

De asemenea, vicepresedintele a tinut sa ii anunte pe elevi ca tot Consiliul Judetean a votat in favoarea alocarii acestor bani, indiferent de culoarea politica a consilierilor.

Initiatoarea acestui proiect de rasplatire a elevilor cu performante nationale este Daniela Tarnita, presedinta Comisiei de Cultura din cadrul CJ Dolj, a carei fiica, Roxana Tarnita, de la Colegiul National „Fratii Buzesti“, se intimpla sa fie multipla olimpica nationala la biologie.

Anul trecut, Tarnita-mama a trimis-o la plimbare in Grecia pe Tarnita-fiica, alaturi de ceilalti olimpici. Anul acesta, Tarnita-fiica a reusit din nou sa se claseze in topul olimpiadei nationale de biologie, drept urmare va pleca iarasi in excursia planuita de mama sa.

Nu este cazul unui conflict de interese, performantele Roxanei meritind toata lauda, si nici nu este cazul sa o acuzam pe initiatoare de partinire, pentru ca toti olimpicii beneficiaza de aceleasi premii.

Este insa cazul sa remarcam ca autoritatile judetene nu s-ar fi implicat prea curind in premierea performantelor nationale daca o mama consilier judetean nu ar fi simtit nevoia sa isi rasplateasca fiica.