Viceprimarul Adrian Popa a initiat ieri o campanie de stergere a insemnelor naziste si rasiste de pe mai multe cladiri din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Viceprimarul Adrian Popa colaboreaza cu Politia Municipala si cea comunitara in cadrul actiunii de stergere a insemnelor naziste si rasiste de pe soclul statuii Sfantul Gheorghe si de pe cladirile de pe strada Mihail Kogalniceanu din Cluj-Napoca.

Conducerea Politiei a dat unda verde actiunii de curatare, toate probele necesare anchetei fiind deja prelevate. “Pe mine personal ma ingrijoreaza acest tip de manifestare publica (aparitia insemnelor naziste pe cladiri- n.r.), cu atat mai mult cu cat s-a intamplat in centrul orasului, intr-o zona frecventata de turisti.

Nu aceasta este imaginea pe care vrem sa o aiba vizitatorii Clujului despre orasul nostru. Am aflat din presa de acest lucru si am dispus stergerea lor de urgenta”, a precizat viceprimarul. In opinia acestuia, buna colaborare dintre Politia municipiului si Politia comunitara constituie o premisa pentru actiuni similare si in viitor.

“Am putut sa ma conving inca o data ca treaba ar fi functionat mult mai prompt daca cele doua politii ar fi avut aceeasi coordonare”, a incheiat viceprimarul Adrian Popa.