Viceprimarul PSD al orasului hunedorean Petrila, Dumitru Rascolean, care ocupa si functia de vicepresedinte al organizatiei Judetene a partidului, a intrat in atentia Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului Local, dupa ce a folosit masina institutiei in scopuri politice. Ancheta a fost declansata ca urmare a unei sesizari depuse de un consilier si a fost coordonata de secretarul Primariei.

Daca rezultatele nu vor fi modificate, Rascolean nu va pati absolut nimic, desi fapta sa, daca va fi dovedita, reprezinta o incalcare a legislatiei, dat fiind faptul ca, asa cum a afirmat primarul orasului, Ilie Paducel (PD), din declaratii s-a retinut ca vicele ar fi fost, in data de 1 mai, nu in fruntea coloanei PSD, asa cum a vazut toata lumea si cum reiese din fotografiile facute la momentul

respectiv, ci sa inspecteze curatenia din localitate, in ciuda faptului ca nici macar nu era zi lucratoare.

Scandalul a pornit dupa ce unii alesi locali au reclamat faptul ca la manifestarile de 1 Mai, organizate de PSD in Valea Jiului, Dumitru Rascolean ar fi participat cu masina institutiei si nu oricum, ci cap de coloana.

Autoturismul de serviciu, apartinand Primariei, pe care o foloseste viceprimarul, un Cielo cu numarul de inmatriculare HD-04-YUX, a fost "impodobit" cu steagurile fostului partid de guvernamant si folosit in coloana care a strabatut Valea Jiului de 1 Mai.

Unul dintre consilierii locali independentti, Gheorghita Iorga, a depus imediat o adresa oficiala primarului Paducel, solicitandu-i sa ia masurile care se impun in acest caz, dat fiind faptul ca Rascolean a incalcat prevederile legii.

In aceasta se stipuleaza ca pentru folosirea unui autoturism de serviciu in alte scopuri, este nevoie de avizul Consiliului Local si al sefului administratiei publice locale, pe care viceprimarul nu le avea insa. In sesizarea nr.

4.248, Iorga ii solicita sefului Primariei sa ii raspunda in scris "daca normele statului vor fi aplica si pentru acesta" si "care sunt masurile disciplinare care se vor aplica".

Primarul i-a solicitat secretarului institutiei sa declanseze o ancheta in acest caz, iar rezultatele au fost trimise Comisiei de Disciplina din cadrul CL.