Contactat telefonic pentru a ne spune ce sanse are motiunea de cenzura a PSD si daca va cadea Cabinetul Tariceanu, deputatul PNL de Alba, Tiberiu Barbuletiu, ne-a declarat ca in opinia sa motiunea nu va trece, "desi se fac presiuni mari pentru a scapa de premier".

"Din informatiile pe care le am, la intalnirea secreta de ieri (n.r.-joi, 22 iunie) Basescu-Voiculescu (Taverna Sarbului) s-a discutat tocmai aceasta varianta...

PC va ajuta votarea motiunii si iese de la guvernare, se va propune un nou guvern (alt premier - nu vreau sa vi-l divulg, deocamdata!), drept rasplata, Voiculescu "va fi scos de sub lupa" si... PC va fi iar cooptat in guvernul nou format!!", ne-a declarat parlamentarul liberal.

El este insa de parere ca scenariul acesta nu se va putea realiza "dintr-un motiv foarte simplu". "Desi, in acest week-end, presedintele Voiculescu va cere imperativ reprezentantilor PC iesirea de la guvernare, eu cred ca parlamentarii si toti ceilalti factori de decizie conservatori s-au trezit si se vor desolidariza de Voiculescu, deci motiunea nu va trece", a opinat Tiberiu Barbuletiu.

Referitor la sansele de supravietuire pe scena politica ale Partidului Conservator in cazul unui esec al "negocierilor secrete" de la Bucuresti, deputatul PNL de Alba a declarat: "Daca ma intrebati pe mine, acest partid (PC) este indubitabil compromis, daca nu reuseste sa-si schimbe presedintele".

Daca Partidul Conservator va ramane insa in continuare la guvernare, Barbuletiu a anticipat motivul care va fi invocat de conservatori pentru a explica acest gest: asigurarea stabilitatii politice pentru succesul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.