In locul actualei piete Oser din Cluj-Napoca se va construi un nou cartier de locuinte. Ansamblul va consta in aproximativ 300 de apartamente, cu una sau doua camere, o gradinita, un dispensar si multe spatii verzi.

Saptamana trecuta a avut loc ultima sedinta de licitatie privind proiectarea si construirea cartierului de locuinte de pe actuala locatie a pietei clujene Oser. La licitatie s-a prezentat o singura firma, Transilvania Constructii. In urma adjudecarii licitatiei, aceasta trebuie sa proiecteze cartierul in patru luni si sa-l construiasca in 30 de luni. Investitia de ridica la 4,4 mil lei.

O parte din banii necesari provin de la bugetul municipal si o parte din creditul de 1500 de miliarde lei vechi, contractat cu BCR.

Terenul pe care va fi construit noul cartier are suprafata de 2,8 ha. Cartierul va cuprinde 26 de blocuri P+3 (294 locuinte cu una sau doua camere), o gradinita, un dispensar si multe spatii verzi. Constructiile vor fi incluse in inventarul municipiului si nu se vor instraina.

“L-am conceput ca pe un cartier cu destinatie sociala, in primul rand pentru tineri, dar si pentru familiile de clujeni care vor fi nevoite sa paraseasca apartamentele din casele retrocedate si pentru care nu exista alte solutii”, a subliniat viceprimarul Adrian Popa, initiatorul proiectului.

“Acolo tinerii clujeni vor putea sa stea in chirie o perioada pana cand vor avea resursele necesare pentru o locuinta proprie. Am ales Oserul pentru ca acolo terenul este viabilizat si lucrarile pot incepe mai repede”, a explicat viceprimarul.

Acesta a facut si o propunere pentru numele noului cartier& “Eu personal, dar astept si parerea presei, a colegilor si a oricui doreste sa si-o exprime, i-as spune Cartierul «Viorel Badica». Nu l-am cunoscut personal pe acest om, dar am citit in presa si am aflat de la prieteni despre el.

Stiu ca era un indragit al studentilor, un apreciat om de cultura”, a incheiat Adrian Popa.