Profitand de vacanta pe care si-o petrece ca in fiecare vara la Neptun, Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare si vicepresedinte al Senatului, si-a lansat vineri la Constanta cele mai noi trei carti ale sale. Evenimentul a fost gazduit de „Libraria Ta”, acolo unde Vadim a oferit autografe si a vorbit multimii de admiratori.

Desi dupa ce a incheiat prezentarea lucrarilor a declarat presei ca nu doreste sa vorbeasca despre politica, liderul PRM a tinut totusi sa critice in termeni extrem de duri situatia actuala a plajelor. Vadim a venit la librarie insotit de cele doua fiice ale sale, dar si de mai multi parlamentari si lideri PRM, unul dintre invitatii de seama fiind si Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie.

Senatorul Dan Claudiu Tanasescu a tinut discursul introductiv, o prezentare elogioasa a unei „opere la fel de tumultuoasa ca si zilele sale”, recunoscand de la inceput ca este nevoie de curaj pentru a-i prezenta opera, si asta pentru ca Vadim „a biruit stavilarul cuvintelor si s-a asezat pe jiltul nemuririi”.

Dupa Tanasescu a vorbit si autorul celor trei carti lansate vineri, Vadim prezentandu-si lucrarile in cateva cuvinte, pentru a putea reciti apoi din versurile stranse in „Distihuri”. Aceasta ar fi singura carte mai accesibila publicului roman, in conditiile in care celelalte doua opere sunt tiparite in limba rusa, respectiv spaniola.

Vadim a marturisit ca a ales Constanta pentru o lansare a cartilor sale, deoarece aceasta regiune este extraordinar de importanta atat pentru tara, cat si pentru crestinismul mondial, in Dobrogea originand prima biserica din Europa. De altfel, Vadim a anuntat ca la Constanta isi va sustine si doctoratul in teologie.

„Dobrogea ar trebui sa fie o Californie a Romaniei, aveti tot ce va trebuie”, a opinat liderul PRM, care a marturisit ca, atras tocmai de acest miraj doborgean, va incerca sa demonstreze in urmatoarele doua luni ca limbile europene au radacina undeva in NV Marii Negre, adica exact pe aceste meleaguri.

Iar daca despre cele doua carti tiparite la Sankt Petersburg, respectiv Barcelona, autorul a fost destul de lacunar, din carticica scrisa in limba romana au fost citite mai multe versuri considerate de Vadim reprezentative.

„Sa privatizam si Marea Neagra si bolta cereasca”

Liderul PRM a marturisit ca de mai bine de zece ani sta cu chirie in vila de protocol de la Neptun, spre deosebire de altii care si-au ridicat „salbe de vile”.

„Nu ca nu mi-as fi permis o casa, dar mi-ar crapa obrazul de rusine, e o chestiune de morala politica”, a explicat Vadim, care s-a lansat la sfarsitul prezentarii intr-un atac nemilos asupra celor au astazi in grija plajele romanesti. „Nu-mi place ce se intampla cu plajele.

De ce nu privatizam si Marea Neagra?! Haideti sa privatizam si bolta cereasca!” a declamat tribunul, referindu-se apoi la afaceristii pe mana carora au incaput plajele. „Aveti aici un personaj arab, Mohammad Murad, care trebuia arestat de mult.

Dar o sa se intample si asta”, a promis Vadim, care a constatat ca „plajele au ajuns in mainile tuturor arabilor, tiganilor si borfasilor”.

Presedintele PRM nu a putut spune prea multe despre cum a gasit el nisipul de la Neptun, pentru ca nu iese in timpul zilei pe plaja, fiind sensibil la soare si preferand sa stea toata ziua in casa, pentru a studia, astfel ca iese numai seara pe malul marii.

Vadim a refuzat sa discute chestiuni politice, promitand in schimb ca va veni saptamana viitoare la sedinta Consiliului Judetean Constanta, dupa care va tine o conferinta de presa.

A urmat apoi sesiunea de autografe, dupa care liderul PRM a plecat insotit de aceleasi persoane alaturi de care venise: senatorul de Dambovita, Dan Claudiu Tanasescu, senatorul de Brasov, Nicolae Iorga, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, viceprimarul Craiovei si altii.

Deputatul PRM de Constanta, Gelil Eserghep, si-a luat in serios atributiile de gazda si a fost nedizlipit de Corneliu Vadim Tudor. Iar ca fapt divers, imediat dupa ce coloana de masini care il insoteau pe tribun a plecat din fata librariei a aparut si Lincoln-ul primarului Radu Mazare, care aproape ca facea parte din coloana lui Vadim.

Imbracat la costum si cu un trabuc in mana, Mazare a „pierdut” convoiul, oprindu-se la culoarea rosie a unui semafor.