Primarul PD al municipiului Petrosani (judetul Hunedoara), Carol Schreter, este acuzat de afaceri clientelare cu bani din bugetul local, prin incredintarea unor lucrari de miliarde de lei catre apropiati de-ai sai. Presedintele organizatiei din municipiu a PSD, Haralambie Vochitoiu, a dezvaluit, ieri, ceea ce el a numit "lantul afacerilor" in "caracatita Schreter".

Social-democratul sustine ca exista informatii concrete conform carora cabana si lacul din zona de agrement Bradet urmeaza sa fie concesionate unui "vechi colaborator de-al primarului, din anii '91 Ð '92, Gabriel Bobarca", banii pentru achizitionarea bunurilor fiind asigurati de reprezentantii Primariei, prin incredintarea unor contracte generoase.

Liderul PSD a vorbit, in principal, despre lucrarile de amenajare a Parcului central, care - a spus acesta - s-au marginit la punerea unor pavele si plantarea unor garduri vii, pentru care s-au alocat, insa, 2 miliarde lei vechi. "Cu acesti bani, veti vedea, o sa achizitioneze Cabana Bradet.

Din cauza afacerilor clientelare, Primaria a platit pana acum 1,2 miliarde lei dupa ce a pierdut un proces cu o societate care castigase licitatia pentru concesionarea parcarilor din oras, dar alesii locali au "uitat" ani in sir sa semneze actele prin care locurile erau atribuite firmei in cauza", a spus Vochitoiu.

Ajutoare sociale "evaporate"

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, sunt o multime de exemple referitoare la modul in care municipalitatea a risipit banii publici. "Miliardele furate din ajutoarele sociale pe care acum le ancheteaza politia, sau cele peste 3,2 milioane de lei, reprezentand redevente din Parang, care nu s-au incasat la bugetul local prin grija administratiei publice", a adaugat liderul politic.

O parte a neregulilor au fost deja constatate de catre Curtea de Conturi Hunedoara, care a efectuat o verificare la Primaria Petrosani, in urma careia mai multe persoane cu functii au fost trase la raspundere.

"Va veni o zi cand si la noi, ca si in cazul primarului PD de la Ramnicu Valcea, vor ajunge la bara toti cei care s-au infruptat din banii publici", a mai spus presedintele organizatiei municipale a PSD.

Primarul Carol Schreter a negat, insa, toate acuzatiile aduse de catre liderul partidului de Opozitie. Edilul a afirmat si ca toate lucrarile au fost incredintate prin licitatii. "Toate lucrarile administratiei publice au fost atribuite prin licitatii publice, lucru ce poate fi oricand verificat ", a adaugat Schreter.