Primarul municipiului Blaj, Alexandru Bacila, participa la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, care are loc la Mangalia, pentru 3 zile, desi cu putin timp in urma a luat parte la o alta sedinta a asociatiei la Busteni.

Pe de alta parte, viceprimarul Gheorghe Rotar se afla intr-un binemeritat concediu de odihna pentru urmatoarele 10 zile, incepand de marti, 11 iulie. Astfel, singura persoana oficiala importanta din Primaria Blaj este secretarul municipiului, Sergiu Stefanescu, care are insa puteri de decizie limitate.

Practic, de miercuri, 12 iulie, Primaria Blaj a ramas fara conducere ca urmare a deciziei primarului Bacila de a participa la sedinta de pe Litoral, desi stia ca "vicele" este in concediu.

In lipsa primarului, conducerea operativa a primariei si semnarea actelor administrative sunt delegate viceprimarului, potrivit legii. Legislatia nu prevede insa ce se intampla daca si viceprimarul este plecat din localitate.

In aceste conditii, activitatea Primariei Blaj este aproape blocata: nu pot fi facute plati si nu pot fi pot eliberate certificate de urbanism in lipsa celor doua persoane importante cu drept de semnatura.

Si cetatenii care se inscrisesera pentru audiente au ramas cu... ochii in soarele de pe Litoral, ei fiind trimisi acasa.