Un tanar care lucra cu ziua la Manastirea de la Rogoz, pe raza comunei Vadu Motilor, ii acuza pe cei trei calugari de acolo ca l-au agresat fizic pe motiv ca, pe fondul consumului de alcool, ar fi incercat sa le ia... femeia.

"In data de 16.07 am avut un scandal cu calugarii de la Manastirea Sfanta Treime din Rogoz de la o femeie care frecventeaza manastirea pentru a produce bani de la calugari, culcandu-se cu ei. Am fost batut de trei calugari - Kalinic, Ioan si Arsenie", a declarat Toader Aursulesei, in varsta de 28 de ani, originar din Botosani.

Acesta sustine ca a lucrat timp de un an si jumatate pentru calugari si a fost platit pentru munca depusa. Cand a venit insa vorba sa imparta cu acestia placerile lumesti, potrivit celor declarate de tanar, calugarii s-au impotrivit violent.

Spusele lui Aursulesei sunt sustinute intr-o oarecare masura de un certificat medico-legal potrivit caruia, pentru o lovitura la mana si cateva vanatai la cap, a obtinut 6-7 zile de ingrijiri medicale, certificat cu care trebuie sa se prezinte la Politia Campeni pentru a depune plangere impotriva agresorilor.

Tanarul a incercat sa-i reclame pe calugari si la Arhiepiscopia Ortodoxa din Alba Iulia insa cei de acolo si-au declinat competenta pe motiv ca este vorba despre "calugari falsi", care respecta calendarul de rit vechi si care nu se afla sub jurisdictia vreunei autoritati bisericesti recunoscute.

Declaratiile acuzatorului, contrazise de localnici. Potrivit oamenilor din Vadu Motilor, calugarii din Manastirea de la Rogoz sunt oameni pasnici, care nu au fost implicati pana acum in scandaluri. De altfel si primarul comunei, Eugenia Hristea, ne-a asigurat de faptul ca daca s-ar fi intamplat ceva ar fi ajuns si la urechile ei, lucru care nu s-a intamplat insa.

Ramane ca politia, in masura in care Toader Aursulesei va depune o plangere scrisa, sa se sesizeze si sa stabileasca conditiile in care s-a produs altercatia, precum si masurile care se impun.