Prezent ieri la Alba Iulia pentru a evalua raportul de activitate al Directiei Judetene pentru Tineret Alba, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely, a anuntat ca tabara de la Arieseni se numara printre prioritatile de investitii ale Autoritatii.

Acolo se preconizeaza si infiintarea, pana la sfarsitul anului, unui Centru de consultanta pentru tineri, al 26-lea la nivel national. In aceasta vara, tot in tabara de la Arieseni, va poposi, in perioada 13-14 august, caravana - "Internet Itinerant" care isi propune oferirea accesului la internet a tinerilor aflati in vacanta.

Doua autobuze dotate cu computere cu acces la Internet vor strabate toate zonele tarii si vor poposi in fiecare locatie unde vor stationa 2 zile.

Prefectul judetului Alba, Cosmin Covaciu, a precizat ca in viitor se intentioneaza deschiderea unor centre de agrement si in alte locatii din Alba (Garda, Albac, Scarisoara), dar numai dupa ce infrastructura rutiera si de utilitati va fi pusa la punct.

Deocamdata in judetul nostru se poate vorbi despre o singura tabara care corespunde cat de cat standardelor, si anume Arieseni.

Borbely a mai declarat ieri la Alba Iulia ca se intentioneaza extinderea conceptului de tabara scolara la cel de centru de agrement care se adreseaza si tinerilor care au terminat scoala.

La nivel national au fost avizate pentru anul in curs 60 de centre de agrement cu 70.000 de locuri de cazare pentru copii si tineret, fata de numai 48 cate au fost deschise anul trecut.

Potrivit presedintelui ANT in acest an vom putea vorbi despre primul centru de agrement de 5 stele - Busteni, urmand ca si cele de la Predeal, Sulina si Sovata sa fie autorizate si avizate.