Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ieri ca au primit de la Inspectoratul General al Politiei Romane un nou dosar penal privind activitatea primarului Radu Mazare.

Potrivit unor surse judiciare, edilul constantean este acuzat impreuna cu alte 11 persoane din cadrul Primariei Constanta de abuz in serviciu in cazul unor retrocedari, schimburi de terenuri dezavantajoase pentru municipalitate si atribuire de contracte fara licitatii, fapte care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste sase milioane euro.

La randul sau, primarul Mazare a declarat ca nu a fost instiintat despre existenta acestui nou dosar, despre care sustine ca este o „facatura politica“, si le-a transmis „slugoilor” care il ancheteaza sa-l pupe in fund.

Potrivit datelor stranse de IGPR, primarul Radu Mazare, Constantin Racu - director adjunct al Directiei Administratiei Publice Locale din cadrul Primariei, Daniela Ramona Dospinescu - seful Directiei Patrimoniu, precum si alti noua functionari ai Primariei municipiului Constanta au constituit un grup infractional organizat, care nu a retrocedat unele imobile apartinand unui agent economic, desi acesta le castigase in instanta.

In replica, Mazare a negat toate acuzatiile, aratandu-se nedumerit ca este cercetat ba pentru ca nu a retrocedat, ba pentru ca a retrocedat, spunand ca dupa ce timp de un an de zile nu au fost in stare sa descopere nimic in neregula, anchetatorii au o singura alternativa: „Toate sunt niste facaturi politice si am sa le transmit ceva acestor slugoi politici care sunt in institutiile

statului, acestor militieni si procurori care efectueaza cercetari la ordin: ma vor pupa in fund. Dupa ce un an si jumatate numai in dulapul de haine nu mi-au controlat izmenele si chilotii, ca in rest au controlat absolut tot, ma vor pupa in fund”.

Foarte darnic, Mazare i-a indrumat pe „cei care respecta ordinele politice ale ministrului Vasile Blaga si ale altora de teapa lui” sa-i pupe in fund si pe ceilalti functionari cercetati alaturi de el: „Si celorlalti care - chipurile - sunt anchetati cu mine vor sa le faca acelasi lucru, adica sa ii pupe in fund”.

„Poate ca nu am retrocedat, dar volumul de munca este foarte mare. Am dat pana acum 10 concursuri la care nu a venit nimeni sa se angajeze la patrimoniu. In privinta licitatiilor, toate sunt niste prostii. Desi Curtea de Conturi imi da descarcare de gestiune timp de 5 ani, s-au gasit trei militieni obedienti sa spuna ei ca licitatiile nu sunt in regula.

Ma vor pupa in fund”, a explicat Mazare chestiunea retrocedarilor, condimentata cu o noua invitatie „amoroasa” trimisa procurorilor.

Mazare vrea sa candideze si in 2008

„Si asta este o facatura politica la fel ca in 2005. Va amintesc ca atunci plangerea si reclamatiile catre DNA au fost inaintate tot de catre militieni obedienti din slujba lui Blaga”, a continuat primarul, care a adus aminte ca a obtinut deja patru NUP-uri (Neinceperea Urmaririi Penale) in celelalte dosare deschise de DNA.

Acest lucru il face increzator in sansele sale, ba, mai mult, il incapataneaza sa continue batalia. „Acum, dupa un an si jumatate, fac acelasi lucru. Sa faca in continuare, ca altceva nu stiu sa faca. Pana acum am obtinut 4 NUP-uri.

In continuare voi face ceea ce trebuie sa fac pentru constanteni ca sa nu murim de foame, nu vedeti in ce hal este turismul? Este foarte posibil ca in 2008 sa candidez din nou, ca sa fac ce nu m-au lasat astia sa fac in acesti patru ani. Constantenii nu sunt vinovati ca ne conduc niste prosti”, a incheiat Mazare.